Kaukajärvelle valmistuu vuonna 2022 uusi turvakoti

Kirjoittajan mukaan yksinasuvien tarpeita määrittävät pitkälti muut kuin yksinasuvat itse. ESM arkisto

Teemu Nurmi

Hoivatilat Oyj toteuttaa Tampereen Ensi- ja turvakoti ry:lle uuden turvakodin Tampereen Kaukajärvelle. Uuteen turvakotiin tulee 18 asukashuonetta sekä viihtyisät yhteiset tilat, joilla vastataan kasvavaan palveluntarpeeseen.

Turvakotirakennuksen koko on noin 1 000 neliötä. Turvakoti valmistuu kevättalvella 2022 ja Tampereen Ensi- ja turvakoti ry vuokraa sen käyttöönsä pitkällä vuokrasopimuksella.

Uusi turvakoti on suunniteltu juuri turvakotityötä varten ja suunnitteluratkaisussa on kiinnitetty erityishuomiota asiakkaiden viihtyvyyteen. Muun muassa lapsille saadaan oma leikkipiha rakennuksen sisäpihalle.

Tampereen Ensi- ja turvakoti ry on perustettu vuonna 1945. Toiminta käynnistyi Petsamossa Ensikotina. Vuosien saatossa palveluita on tullut lisää ja tällä hetkellä yhdistys tuottaakin sekä ikäihmisten että lapsiperheiden niin avo- kuin laitospalveluita. Yhdistyksellä on tällä hetkellä kaksi turvakotia; Mutkakadulla ja Hämeenkadulla. Näissä on yhteensä 17 asiakaspaikkaa. Uuteen Kaukajärven yksikköön muuttaa Mutkakadun yksikkö ja lisäksi uudelle turvakodille tulee 10 uutta asiakaspaikkaa. Uuden turvakodin myötä Tampereella ja Pirkanmaalla on siis 27 turvakotipaikkaa.

Kommentoi

Mainos: OVV Asuntopalvelut

Asuntokauppaa kotisohvalta käsin

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut