Hurjan pitkä perinne katkeaa: Sorsapuistoon ei tuoda kesäksi kanalintuja

Tampereen Sorsapuiston lintutarha jää tänä kesänä ilman asukkaita eläinten ja ihmisten terveyden turvaamiseksi. Lintuinfluenssatilanne on tänä vuonna ollut Suomessa huonompi muutaman vuoden tauon jälkeen, ja vaarallisen tautimuodon tapauksia on todettu useita.

Lintuinfluenssan leviämisen estämiseksi Ruokavirasto määräsi, että siipikarja ja muut linnut on suojattava kontakteilta luonnonvaraisiin lintuihin 8.2.–31.5.

Linnut ovat viime vuosina tulleet Sorsapuistoon Hämeenkyröstä harrastekanalasta ja Tampereen Infra Oy on huolehtinut niiden kesähoidosta.

– Sorsapuiston lintutarhassa on nähty erilaisia lintuja vuodesta 1939 lähtien, joten pitkä ja monia ilahduttanut perinne katkeaa näin vuodeksi varovaisuussyiden takia. Pohdimme asiaa huolellisesti yhdessä lintujen omistajan kanssa, ja päädyimme tähän ratkaisuun lintuinfluenssa- ja koronatilanteen siivittämänä, kertoo Tampereen Infran työpäällikkö Teemu Kylmäkoski tiedotteessa.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut