Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

OnniBus palaamassa lähes koronaa edeltäviin ajokilometreihin, luottaa kotimaanmatkailuun – "Emme usko, että ulkomaille suuntaisi vielä kesällä merkittävää määrää lomalaisista"

OnniBus lisää liikennettä maanantaista 7. kesäkuuta alkaen jo lähelle koronaa edeltävää tasoa ja kutsuu lomautettuja takaisin töihin

Samalla palaavat vuorotarjontaan muun muassa reitit Helsingistä Tampereen ja Seinäjoen kautta Vaasaan sekä rannikkoreitti Helsingistä Turun ja Porin kautta Vaasaan ja Ouluun.

– Maaliskuussa olimme pakotettuja karsimaan entisestään vuoro- ja reittitarjontaamme matkustuskysynnän romahdettua HUS:n ja Varsinais-Suomen alueiden liikkumisrajoitusten takia. Samaan aikaan julkisuudessa puhuttiin ulkonaliikkumiskielloista, mikä laski ihmisten liikkumishalukkuutta draamaattisesti. Vähensimme vuorotarjontamme huhti- ja toukokuun ajaksi noin 18 prosentin tasolle normaaliin verrattuna, kertoo OnniBus.comin toimitusjohtaja Lauri Helke tiedotteessa.

Ennen koronaa OnniBus ajoi kuukausittain noin 1,5 miljoonaa kilometriä koko reittiverkoston laajuudella. Huhtikuun 2021 alusta OnniBus leikkasi kuukausisuoritteen noin 270 000 kilometrin tasolle. Osa reiteistä lakkautettiin tilapäisesti kokonaan.

Kesäkuussa liikenteen lisäys nostaa kuukausittaisen kilometrisuoritteen yli 1 miljoonan kilometrin tasolle.

– Erityisen iloisia olemme siitä, että voimme kutsua valtaosan lomautettuina olleista kollegoistamme takaisin töihin. Nyt vain toivomme, että kesän jälkeen ei tulisi viime vuoden kaltaista notkahdusta matkustuskysynnässä, jotta voimme operoida normaalilla talviaikataululla syksystä eteenpäin. Täten voisimme pitää kaikki työntekijämme töissä, Lauri Helke toteaa.

OnniBus panostaa kotimaanmatkailun mahdollisuuksien ja kohdetarjonnan esille tuomiseen suomalaisille yhdessä eri kaupunkien matkailutoimistojen ja -kumppaneiden kanssa.

– Emme usko, että ulkomaille suuntaisi vielä kesällä merkittävää määrää lomalaisista. Haluammekin kertoa kaikista näkemisen ja kokemisen arvoisista paikkakunnista, kohteista ja palveluista eri puolilla Suomea, Helke lupailee.