Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Särkänniemi hakee nyt lisää väkeä uusilla keinoilla – Nyt portilla on monta sisäänmenokohtaa, sanoo toimitusjohtaja Miikka Seppälä

Kesä: Ensi viikolla avaava huvipuisto yrittää toipua karmeasta viime sesongista uudistuksilla, joista merkittävin paljastetaan kesäkuun alussa.

Tampereen Särkänniemen huvipuiston kausi 2021 alkaa lauantaina 22. toukokuuta. Koska koronatilanne aiheuttaa edelleen rajoituksia toimintaan, ottaa Särkänniemi käyttöön viime vuonna hyviksi havaittujen käytäntöjen lisäksi uusia keinoja taata kävijöiden turvallisuus ja mahdollistaa kapasiteetin lisääminen.

Yksi tärkeimmistä viime kauden suojakeinoista oli kaikkien pintojen käsittely nanokatalyysipinnoitteella, joka torjuu kaikkia viruksia ja bakteereja lähes 100 prosentin varmuudella. Toimenpide on käytössä myös tänä vuonna.

– Olemme myös löytäneet uusia tapoja tehdä alueelle väljyyttä ja lisätä kävijäkapasiteettia. Esimerkiksi huvipuistoon vievällä portilla oli aiemmin yksi kiemurteleva jono, nyt portilla on monta sisäänmenokohtaa, toimitusjohtaja Miikka Seppälä kertoo.

Hänen mukaan kesäkuun alussa Särkänniemi paljastaa suuren uudistuksen, joka vaikuttaa merkittävästi asiakkaiden saapumiseen alueelle ja moneen muuhunkin seikkaan. Puiston avautuessa voi täydestä asiakaskapasiteetista täyttää kerralla noin 25 prosenttia.

Mitä aiemmin lipun ostat, sitä halvemmalla sen saat, on tänäkin vuonna Särkänniemen hinnoittelupolitiikan idea.

Vuoden 2021 uutuus on se, että jos ihminen tietää päivän, jolloin hän aikoo tulla huvipuistoon, hän voi hankkia päiväkohtaisen lipun, joka on tavallista lippua edullisempi ja on samalla automaattinen ilmoittautuminen huvipuistokäynnille.

Saimme jatkettua kautta läpi koko elokuun ja syyskuussa lauantaisin. Tavoitteena on tehdä niin myös tänä vuonna.

– Se kertoo meille tarkemmin, paljonko väkeä on tulossa alueelle sinä päivänä ja huvipuisto voi siten reagoida palvelumitoitukseen, Miikka Seppälä perustelee.

Särkänniemen Estraadin ja Ravintola Riemun viereen juhannuksena avautuvan Food Park Särkäntorin ravintolatoimijakumppaneiden haku päättyi 14. toukokuuta. Miikka Seppälä kertoo, että torilla nähtäneen toimijoita, joita ei suomalaisissa huvipuistoissa ole nähty.

– Särkäntorille tulee neljä ravintolamyyntipistettä ja tämän hetkisen arvion mukaan noin 300 asiakaspaikkaa. Food Park on auki ainakin heinäkuun loppuun. Jatko on auki ja se riippuu toimijoista ja asiakkaista, Seppälä sanoo.

Estraadille tulee aikuiseen makuun sopivaa live-musiikkia iltapainotteisesti.

Huvipuiston viime vuoden taloudellinen tappio oli 4 miljoonaa euroa. Liikevaihto oli noin 11,5 miljoonaa, mikä on noin 10 miljoonaa vähemmän kuin vuonna 2019.

Särkänniemi arvioi vielä kesällä tappion kasvavan 6 miljoonaan euroon, mutta kiitos pienemmästä miinuslukemasta kuuluu toimitusjohtaja Miikka Seppälän mukaan asiakkaille, jotka pääsivät käymään huvipuistossa rajoituksista huolimatta. Heille kokemus oli tavallistakin merkittävämpi ja se näkyy myös puistossa tehtyjen ostosten määrässä.

Samalla Särkänniemi joutui pitämään yt:t, joiden seurauksena 11 ihmisen työsuhde päättyi ja henkilökunta jouduttiin lomauttamaan.

– Vaikka avasimme huvipuiston vasta 11. kesäkuuta, saimme jatkettua kautta läpi koko elokuun ja syyskuussa lauantaisin. Tavoitteena on tehdä niin myös tänä vuonna, Seppälä sanoo.