Nyt valmistui pizza manselaiseen tapaan! – maku yhdistää Napolin ja New Yorkin Tampereen kanssa

Ruoka: Uutuuspizzan salaisuus on kastikkeessa, huolellisessa tuotekehityksessä ja käsityössä.

Petri Hankonen, hänen tyttärensä Meimi ja Lassi Tannermaa uudistavat tamperelaista pizzakulttuuria. Miia Suutari

Markku Makkonen

Kievari Kaksissa Kasvoissa käy niin kova kuhina kuin korona-aikana on mahdollista.

Menossa on tamperelaisen Secret Sauceityn pizza-pop up, jonka aikana lätty liikkuu yhtä nopeasti kuin Tapparalla, Ilveksellä tai KooVeellä parhaimmillaan.

Syy suosiolle on yksinkertainen: mansestylepizza on oma lukunsa alati monipuolistuvassa tarjonnassa.

Idea Secret Sauceitystä syntyi Petri Hankosen päässä, kun stand up -koomikon keikkakalenteri tyhjeni sattuneesta syystä runsas vuosi sitten. Kuvataidetta opiskellut metsäteollisuuden insinööri mietti, mikä on todella lähinnä hänen sydäntään.

Vastaus löytyi siitä hieman elämää pyörittävän elimen alapuolelta: vatsa.

– Olen kokannut koko elämäni ja olenpa joskus ollut töissä Aseman Wurstissa Helsingissä. Kun korona vei työt, ajatus uudesta suunnasta syntyi, Hankonen kertoo.

Ei pysty puhuun, mä syön nyt.

Pizza on viime vuosina nostanut profiiliaan ruokana. Viiden euron halppistuotteet eivät enää ole kuuminta hottia, vaan tilalle on tullut kulinaarinen näkökulma, jossa italialainen perinneruoka jalostuu "maan tavalla".

Luca Platania luo Suomeen omanlaistaan pizzeriaverkostoa, Jukka Salminen kehittää Slicemonger-tuotettaan Tampereen Rantaperkiössä ja Petri Hankonen luo mansestylepizzaa yhdessä kokki Lassi Tannermaan kanssa.

– Meidän pizzamme on iloinen sekoitus eri tyylejä. Mansestylepizzassa yhdistyvät Napoli, New York ja Chicago, mutta lopulta päädymme aina Tampereelle, ihan siihen Viistokadun kohdalle, Hankonen hymyilee.

Hankonen korostaa, että hänen ja Tannermaan ruuan perimmäinen elementti valellaan pizzapohjan päälle.

– Maustamme kastikkeen "salaisen reseptin" mukaan. Keitämme seoksen tietenkin itse, joten mansestylepizzassa on vahva käsityöläishenki. Myös pohjan jauhoseos on pitkän tuotekehittelyn tulos: tavoitteena oli yksinkertaisesti luoda parempi pizza, mitä olin itse koskaan maistanut.

Myös Secret Sauceityn pizzasessioissa vierailleet ruokailijat tuntuvat olevan samaa mieltä.

– Ei pysty puhuun, mä syön nyt, kuuluu yksi palaute yrityksen sosiaalisessa mediassa.

Petri Hankonen

ikä: 42 vuotta

ammatti: stand up -koomikko, käsikirjoittaja, pizzayrittäjä

käsikirjoittanut Uutisvuotoa ja Villiä Korttia

takana 750 stand up -esiintymistä

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut