Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Tampereen kaupungin ja Metso Outotecin tonttikauppa etenee – kauppakirja kaupunginhallituksen käsittelyyn

Tampereen kaupungin ja Metso Outotec Finland Oy:n välinen ehdollinen tonttikauppa Lahdesjärven eteläosassa etenee kaupunginhallituksen käsittelyyn.

Lahdesjärven eteläosan asemakaavaehdotus on hyväksytty yhdyskuntalautakunnassa 27. huhtikuuta. Tontin myynnistä on solmittu ehdollinen kauppakirja Tampereen kaupungin ja Metso Outotec Finland Oy:n välillä. Sopimus ja yhdyskuntalautakunnassa hyväksytty asemakaavaehdotus käsitellään kaupunginhallituksessa maanantaina 17. toukokuuta.

– Tampereen kaupungin tarina olisi kovin erilainen ilman teollista perintöä ja historiaa. On hienoa, että olemme edelleen teollisuuskaupunki, ja tällaisten yhteistyöuutisten myötä Tampere on jatkossakin vahva teollisuuskaupunki. Olen erittäin iloinen, että olemme hyvässä yhteistyössä edenneet tähän vaiheeseen ja Metso Outotecin ja Tampereen yhteinen taival jatkuu, sanoo pormestari Lauri Lyly tiedotteessa.

Metso Outotecin toimintojen sijoittuminen Lahdesjärven eteläosan alueelle edellytti asemakaavamuutosta. Yritys arvioi kesällä 2019, että Lahdesjärven eteläosa on sen tarpeisiin parhaiten soveltuva sijainti. Tulevaisuudessa uudella yksiköllä korvataan Hatanpäällä sijaitsevat Metso Outotecin toiminnot sekä Messukylässä ja Sääksjärvellä sijaitsevat varastot.

Kaupunginhallitus hyväksyi 16.3.2020 kaupungin ja Metso Outotecin yhteistyösopimuksen, joka koski Lahdesjärven eteläosan työpaikka alueen kaavamuutosta. Yhdyskuntalautakunta puolestaan hyväksyi asemakaavaehdotuksen 27.4.2021 ja esittää kaupunginhallitukselle ja edelleen kaupunginvaltuustolle kaavan hyväksymistä edellyttäen, että kaavan toteuttamiseen liittyvät sopimukset on hyväksytty.

Asemakaavamuutostyön rinnalla on valmisteltu luovutuskirjaa, jolla kaavamuutoksen myötä muodostuvan tontin alue myydään nykyiselle yhtiölle Metso Outotec Finland Oy:lle, uusi teollisuusrakennusten tontti on pinta-alaltaan 23,447 hehtaaria ja sen rakennusoikeus 117 235 kerrosneliömetriä. Kaavamuutoksen myötä muodostettavasta teollisuustontista on teetetty arviokirjoja kolmella erillisellä ulkopuolisella arvioitsijalla. Arviokirjoihin ja osapuolten välisiin neuvotteluihin perustuen kauppahinnaksi esitetään 7,5 miljoonaa euroa.