THL ohjeistaa painokkaasti: Älä lähde paikan päälle katsomaan EM-jalkapalloa – "Ottelut kannattaa katsoa kotona"

Helsingissä koettiin marraskuussa 2019 unohtumaton hetki, kun Suomen A-maajoukkue selvitti ensimmäistä kertaa tiensä jalkapallon EM-kisoihin. Nyt jalkapallofaneja suositellaan seuraamaan turnausta kotikatsomoissa. Pekka Ruissalo
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Suomi pelaa historiallisessa arvoturnauksessa kesäkuussa jalkapalloa, mutta paikan päälle ei suositella lähtemään. THL arvioi tiedotteessaan, että koronaepidemian takia kaikkea matkustamista Suomesta ulkomaille ja myös kotimaan sisällä tulee rajoittaa vain välttämättömään. Tämä koskee myös jalkapallon miesten Euroopan mestaruuskilpailuja, jotka pelataan kesä-heinäkuussa.

Kisoissa mukana oleva Suomi pelaa ensimmäisen ottelunsa 12. kesäkuuta Tanskaa vastaan Kööpenhaminassa. 16. kesäkuuta Suomi kohtaa Venäjän Pietarissa ja 21. kesäkuuta Belgian niin ikään Pietarissa.

– Suomen pääsy EM-kisoihin on valtavan hieno asia. Koronapandemia ei ole kuitenkaan kadonnut mihinkään, ja kisoja koskevat samat suositukset kuin kaikkea muutakin matkustamista. Ottelut kannattaa ikävä kyllä siksi katsoa kotona, sanoo futisfaniksi itsekin tunnustautuva johtaja Mika Salminen THL:n tiedotteessa.

Vaikka Suomessa koronatilanne on viime viikkoina helpottanut, taudin ilmaantuvuus on monessa muussa maassa edelleen varsin korkea.

Pietarissa ilmaantuvuus on tällä hetkellä 187 tapausta 100 000:ta ihmistä kohden, kun se Suomessa on 52. Tanskassa ilmaantuvuus on 200 tapausta per 100 000 ihmistä.

– Paikan päälle peleihin matkustamiseen liittyy merkittävä tartunnan riski, sillä vaikka yleisömääriä on rajoitettu, katsojia on stadioneilla tuhansia ja osa heistä voi tulla maista, joissa tartuntoja on yhä runsaasti. Suomeen palaava kisaturisti voi huonolla tuurilla tartuttaa esimerkiksi läheisiään, Salminen sanoo tiedotteessa.

– Myös kerran rokotettu saattaa saada tartunnan ja voi myös tartuttaa tautia eteenpäin, hän huomauttaa.

Useat maat Suomi mukaan lukien rajoittavat maahantuloa koronan takia. Esimerkiksi Tanska vaatii maahantulijoilta tällä hetkellä negatiivisen testitodistuksen, joka on otettu enintään 48 tuntia ennen lähtöä. Toinen testi pitää ottaa 24 tuntia maahan saapumisen jälkeen, pois lukien alle 12-vuotiaat.

Venäjän viranomaisilta odotetaan parhaillaan tietoa, millä edellytyksillä EM-kisaturistit pääsevät maahan.

Kommentoi

Mainos: OVV Asuntopalvelut

Asuntokauppaa kotisohvalta käsin

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut