Tampellan rantaan avautuu pian alueen ensimmäinen kahvila – sieltä saa vuokrata myös sup-lautoja

Ravintolat: Hulppeilla järvimaisemilla varustettu RantaSmoothie panostaa paikallisiin pientuottajiin.

Tampereen Ranta-Tampellan rantaraitilla avautuu 15. toukokuuta alueen ensimmäinen kahvila. RantaSmoothie-nimisen paikan maisemat ovat kaupungin komeimmasta päästä. Edessä avautuu Näsijärvi laajalla näkymällä ja illalla voi ihastella auringonlaskua.

RantaSmoothiesta saa luonnollisesti smoothieita, mutta myös herkkukulhoja ja -kippoja, kylmiä ja kuumia juomia sekä jäätelöjä.

Sunnuntai on brunssipäivä. RantaSmoothiessa se tarkoittaa brunssilaatikkoa, johon on valmiiksi pakattu erilaisia tuotteita. Brunssille saa lainaksi RantaSmoothien viltin, ja brunssia voi istua nauttimaan minne vain, kunhan palauttaa viltin takaisin kahvilaan.

RantaSmoothien yrittäjä on Matilda Tella, joka pyöritti vastaavaa kahvilaa kotikaupungissaan Haminassa kesällä 2018.

Tellan kahvilayrittäjyyden käynnistymiseen liittyy hauska tarina, joka osoittaa, että parhaat ideat voivat syntyä sattumaltakin.

– Olin kotona ja minulla oli hirveä nälkä. Ajattelin, että mitä ihmettä keksin syötäväksi, kun jääkaappikin oli aivan tyhjä. Pakkasessa oli raparperia ja säilykemandariinia. Laitoin ne tehosekoittimeen ja siitä tulikin tajuttoman hyvää. Makupari oli siis uskomattoman toimiva. Tajusin heti, että haluan tehdä tällaisia enemmänkin ja tarjoilla muillekin. Luotin vaistooni, hän muistelee ja kertoo Tampereen RantaSmoothienkin menusta löytyvän nimellä Raparperin hehku olevan yhdistelmän.

Tampereella pari vuotta asunut Matilda Tella katseli Ranta-Tampellan rantaraittia sillä silmällä, että paikalle sopisi mainiosti kahvilakioski. Rannalla on kaavaan tehty varaus kahvilalle ja Tella tarttui tilaisuuteen.

RantaSmoothien toimintaperiaatteessa on Tellan mukaan kolme pääarvoa: puhtaus, lähiruoka ja visuaalisuus.

Jokainen tuote on valmistettu puhtaista sekä mahdollisimman käsittelemättömistä raaka-aineista. Tellan tiimi panostaa työvaiheisiin, jotta laadukkaat raaka-aineet takaavat puhtaita ruokia.

– Panostamme myös ruuan ulkoasuun. Sama visuaalinen ilme näkyy kaikessa niin, että heti tunnistaa tuotteen ostetun meiltä.

RantaSmoothien valikoimista löytyvät muun muassa Nokian Panimon limonadit sekä moktailit, Mokkamestareiden Ylöjärvellä paahdetut kahvit, Suomen jäätelön herkut ja monen muun pirkanmaalaisen pienyrityksen tuotteet.

Kaiken lisäksi RantaSmoothie vuokraa myös sup-lautoja.

– Ensimmäisenä kesänä katsotaan, mistä tuotteista ihmiset tykkäävät eniten ja millainen muutenkin on suosio. Sen jälkeen voi pohtia, kannattaako muokata konsepti ympärivuotiseksi kiinteään liiketilaan, yrittäjyyden ohella TAMK:n Proakatemiassa opiskeleva Matilda Tella kertoo.

Lisätietoja, muun muassa aukioloajat, löytyy osoitteesta rantasmoothie.com

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut