Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yle: Valtatie 11:n liikenneonnettomuudessa kuolleet nuoret olivat tulossa Tampereelle kokoontumisajoihin

Sastamalan Putajan kohdalla viime lauantaina sattuneessa liikenneonnettomuudessa kuolleet nuoret olivat tulossa Porista Tampereelle kokoontumisajoihin. Asian vahvistaa Ylen haastattelussa tutkinnanjohtaja Antti Leppilahti .

Lauantai-iltana hieman kello 18 jälkeen sattunut onnettomuus aiheutui, kun Porin suunnasta matkalla ollut henkilöauto lähti ohittamaan kovalla vauhdilla kahta edellään ajanutta autoa ja törmäsi henkilöautoon, joka ajoi Tampereen suunnasta omalla kaistallaan. Tässä autossa matkustanut vanhempi pariskunta loukkaantui vakavasti, mutta heillä ei ole hengenvaaraa. Onnettomuudessa kuoli lisäksi kolmas henkilö, keski-ikäinen mies joka oli matkalla Kiikoisiin moottoripyörällä.

Kokoontumisajot ovat yleistyneet viime viikkoina Tampereen-seudulla. Vappupäivän iltana Pirkanmaalla nähtiin lähes tuhat autoa, ja viime lauantaina autoilijat kokoontuivat Särkänniemen parkkipaikalla sekä Ikean parkkipaikalla.

Tamperelainen uutisoi tiistai-iltana, etteivät nämä kokoontumiset ole sujuneet täysin ongelmitta.

– Poliisi on kirjannut rikosilmoituksia mm. useista ylinopeuksista ja tilanteista, joissa kuljettaja on osoittanut vakavaa piittaamattomuutta liikenneturvallisuutta kohtaan, kertoo liikenneyksikön johtaja ylikomisario Jari Näkki Sisä-Suomen poliisilaitokselta tiedotteessa.