Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

"Vitsi, että tätä on odotettu" – Ihmiset innostuivat Tampereen Ratikan ensimmäisestä koeliikennematkasta

Vihdoinkin, vitsi, että tätä on odotettu!

Mimmi Ahosen huudahdus kiteytti monen Pyynikintorilla ja Etelä-Hervannassa maanantaina hitusen vaille puolenpäivän seisseen ajatukset.

Ahonen hyppäsi monen muun tavoin Tampereen Ratikan ensimmäiseen Pyynikintorilta lähteneeseen koeliikennematkaan innostuneena.

– Oikein taistelimme, että pääsemme mukaan ensimmäiselle matkalle. Kyttäsimme tarkasti netistä hetkeä, jolloin varaaminen avautui, Ahonen naurahti ystävänsä Lotta Rahkosen kanssa.

– Kun on nähnyt rakennusprosessin läheltä ja pitkään, on hauska päästä nyt kokemaan, millaista matkustaminen Ratikalla on, Rahkonen komppasi.

Asiakkuuspäällikkö Riikka Salkonen Nysseltä kertoo, että vaikka sää oli avauspäivänä kolea ja sateinen, ei se verottanut innostusta vaan ensimmäiset vuorot olivat ennakolta täyteen varattuja.

Olo on kuin olisi matkustanut tällä aina. Johtuuko se siitä, että maisemat ovat niin tuttuja.

Pispalasta Pyynikintorille tullut Antti Happonen piti myös tärkeänä päästä koeliikenteen ensimmäiselle reissulle.

– Ratikalla matkaaminen tuntuu niin hienolta kuin etukäteen ajattelinkin. Tämä on tilava ja mukava matkustustapa, Happonen totesi, kun Ratikka oli ehtinyt Hämeenkadulle.

Ratikka on viilettänyt jo pitkään koeajossa Tampereen katukuvassa ja ihmisillä on ollut mahdollisuus nähdä kuvia sen sisuksista, joten Mimmi Ahonenkin osasi määritellä ennen ensimmäistä matkaa, mikä Ratikan ulkonäössä on parasta.

– Siinä on hienosti käytetty puuta sisustuksessa.

Antti Happonenkin kehui Ratikan ilmettä, johon on selvästi panostettu. Hän uskoo käyttävänsä Ratikkaa aika paljonkin.

– Aika näyttää, miten bussien liittymäliikenne järjestetään. Koska kuitenkin käyn Tampereen keskustassa lähes päivittäin, tullee Ratikka tutuksi, hän arveli.

Ratikan vauhti on rauhallinen vielä ennen Hervannan valtaväylää, mutta kovempaa menoa ei kiskoilla huomaa lainkaan.

– Olo on kuin olisi matkustanut tällä aina. Johtuuko se siitä, että maisemat ovat niin tuttuja, Mimmi Ahonen ja Lotta Rahkonen ihmettelevät puoli tuntia kestävän reissun puolivälissä.

Rahkonen on kesätamperelainen, joten hän pääsee käyttämään Ratikkaa enemmän ensi kesänä. Mimmi Ahonen taas muuttaa kesäksi Helsinkiin ja oli ensimmäisestä matkastaan Tampereen Ratikassa sitä suuremmalla syyllä innoissaan.

– Meidän porukassa on muutenkin kollektiivinen rakkaus Tamperetta kohtaan, hän sanoi.

E nsimmäisen koeliikennepäivän aikana Ratikalla tehtiin hieman alle 900 matkaa. Päivän aikana ajettiin yhteensä 22 vuoroa Pyynikintorilta Hervantaan ja 19 vuoroa Etelä-Hervannasta keskustaan, Riikka Salkonen ynnää.

Eniten matkustajia oli päivän ensimmäisten vuorojen lisäksi iltapäivän viimeisillä vuoroilla, jotka olivat eritysesti Pyynikintorilta kohti Hervantaan ennalta täyteen varattuja.

– Päivä sujui ennakoidusti ja vuorot kulkivat aivan aikataulussaan. Sekä maksaminen että matkustaminen sujuivat ongelmitta. Kuljettajat sekä koko järjestelmä saivat hyvää testiä 9. elokuuta alkavaa liikennöintiä varten, hän iloitsee.