Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ovet käyvät Ilveksessä joka suuntaan – AL: Kolme pelaajaa vaihtaa maisemaa, kaksi uutta tulee mukaan

Ilveksen liigajoukkueessa on ollut kauden alkajaisiksi eloa. Edustusjoukkue vahvistui tiistaina kahdella eteläamerikkalaisella pelaajalla, mutta myös kolmen joukkueeseen kuuluneen pelaajan kohtalo on sinetöitynyt.

Pelaajat ovat Aamulehden haastatteleman Jarkko Wissin mukaan puolustaja Baba Mensah, laitapelaaja Tuure Mäntynen ja hyökkääjä Eemeli Raittinen. Jo teini-ikäisenä erittäin lupaava Mäntynen jatkoi varhain uraansa Saksassa, mutta ei onnistunut vakiinnuttamaan siellä paikkaansa. Sama tilanne jatkui, kun hän palasi pelaamaan Suomeen ja nyt on edessä vauhdin hakeminen alemmilta sarjatasoilta.

Eemeli Raittinen on seuran oma kasvatti, jolta on odotettu vuosien ajan läpimurtoa. Sitä ei kuitenkaan Ilveksessä tule. Pitkänhuiskea pelaaja olisi raamiensa kautta kuin tehty kohdepelaajaksi, mutta luonteesta on uupunut riittävä röyhkeys ja toisaalta kylmyys viimeistellä maalipaikoista.

Baba Mensahin romahdus taas alkoi koronakauden alettua. Vielä kaudella 2019 Mensah valittiin Veikkausliigan tähdistöjoukkueeseen.

– Hänen suoritustasonsa oli heikko, kun palasimme viime vuonna koronan jälkeen hommiin. Duuni oli unohtunut. Mensah putosi kyydistä ja on kärsinyt sittemmin myös vammoista, Wiss kommentoi Aamulehden haastattelussa.