Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

K-Supermarket Westeri valittiin Vuoden leipäkaupaksi – kauppiaalle tunnustus jo toista kertaa

Vuoden 2021 Leipäkaupaksi on valittu tamperelainen K-Supermarket Westeri, jonka kauppiaana toimii Ari Ruissalo. Suomen Leipuriliitto ry paikallisyhdistyksineen teki valinnan jo 25. kerran. Tänä vuonna valinta tehtiin pienempien päivittäistavarakauppojen sarjassa.

Perusteluiden mukaan K-Supermarket Westerin leipäosastolla on runsaasti paikallisten leipomoiden leipiä ja leivonnaisia ja niiden lisäksi hyvä valikoima myös alueellisten ja valtakunnallisten leipomoiden tuotteita. Suurin osa tuotteista on valmistettu Suomessa, mikä on Vuoden Leipäkauppa -kilpailussa tärkeä arvostelukriteeri.

Vuoden 2021 Leipäkauppa julkistettiin Tampereella 11. toukokuuta. Kultamitalilla palkittiin K-Supermarket Westerin osastopäällikkö Päivi Tuomola sekä leipäosaston hoitajat Heidi Wilen ja Emma Rintala. Kultamitalin ja kunniakirjan otti vastaan kauppias Ari Ruissalo. Hän on voittanut Vuoden Leipäkauppa-tunnustuksen aikaisemminkin, vuonna 2007, jolloin hän toimi kauppiaana porilaisessa K-Supermarket Ruokaporissa.

Raati antoi K-Supermarket Westerin leipäosastolle kiitosta sen monipuolisuudesta ja runsaudesta. Raadin mukaan jo kauppaan tulo aiheutti vau-efektin, sillä sisääntulossa ensimmäisenä olivat poikkeuksellisesti leivät, eivätkä hedelmät. Näin leipäosaston houkuttelevuus osui heti asiakkaan silmiin. Raati noteerasi myös tarjolla olleet sesongin herkut ja gluteenittomat tuotteet.

Kaupalla on myös erään leipomon valmistama nimikkotuote, Westerin sämpylät, mitä raati piti hyvänä ideana. Makeiden tuotteiden valikoima oli kattava ja niiden joukossa oli huomattavan paljon paikallisia tuotteita. Leipäosastolle sijoitetut pakastekaapit täydentävät leipäosaston valikoimaa. Vaikka leipäosastoa oltiin raadin käynnin aikana osittain remontoimassa, oli se raadin mukaan siitä huolimatta siisti, hyllyt täydet ja leivät hyvässä järjestyksessä. Kaiken kaikkiaan leipäosasto oli raadin mukaan hieno kokonaisuus, joka toi veden kielelle.

Valintaraati kävi tutustumassa kaikkiin kilpailun finalistikauppoihin tänä keväänä ennalta ilmoittamattomana ajankohtana. Vuoden Leipäkauppa -voittaja on tavallisesti julkistettu helmikuussa, mutta koronatilanne muutti raadin arviointikäyntien aikataulua. Tämän vuoksi julkistus siirtyi toukokuulle. Neljä muuta finalistikauppaa olivat K-Supermarket Länsiväylä, Jyväskylä, K-Supermarket Sotkamo, K-Supermarket Toppila, Oulu sekä S-market Rantakatu, Joensuu.

Vuoden Leipäkauppa -kilpailu järjestetään nykyisin kahdessa sarjassa. Joka toinen vuosi kilpailussa ovat mukana pienemmät päivittäistavarakaupat ja joka toinen vuosi hypermarketit ja tavaratalot.