Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampereen museot avautuvat jälleen yleisölle – osaa näyttelyistä pääsee ihailemaan vain ajanvarauksella

Tampereen kaupungin museot aukeavat koronarajoitusten lievennyttyä tänään tiistaina. Museot ovat avoinna normaalisti, mutta asiakasmääriä rajataan.

Museo Milavida siirtyy samalla kesäaukioloihin. Milavidassa on esillä kaksi näyttelyä: Nottbeckeistä kertova perusnäyttely sekä 1920-lukua esittelevä Paluu 20-luvulle -näyttely. Kumpaankin näyttelyyn otetaan 10 vierailijaa kerrallaan.

Myös museokeskus Vapriikki avaa ovensa tiistaina. Vapriikissa aukeaa uusi, ritareista kertova näyttely ensi viikon torstaina 20. toukokuuta.

Tiistaina aukeavat myös kulttuuritalo Laikku, galleria Muuntotila ja Haiharan taidekeskus. Laikussa ja Muuntotilassa otetaan samalla käyttöön ajanvarausjärjestelmä, jolloin vierailuaikansa voi varata verkossa jo ennakkoon.

Tampereen taidemuseon, Muumimuseon ja Sara Hildénin taidemuseon kävijämäärä on rajattu kymmeneen henkeen. Museoissa on käytössä ajanvaraus, jolla oman museokäyntinsä voi varmistaa. Ajanvaraukset ovat museoiden verkkosivuilla.

Tampereen taidemuseossa on esillä SKOOL! – Tampereen Taiteilijaseura 100 vuotta - näyttely. Näyttely on esillä 23. toukokuuta asti. Muumimuseon perusnäyttely on uudistettu sulun aikana ja Observatoriossa avautuu uusi Marikista Melukylään – Ilon Wiklandin satukuvituksia -näyttely. Sara Hildénin taidemuseossa on esillä Kari Vehosalon näyttely.

Lenin-museo avaa ovensa – luvassa uusi näyttely Neuvostoliiton hajoamisesta

Työväenmuseo Werstas avautuu koronasulun jälkeen – samalla aukeaa uusi Rasismia vastaan -näyttely