Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tullikamarin aukiolle nousee kolme tornia – kaksikerroksinen keidas kasvattaa terassikapasiteetin 770 asiakaspaikkaan

Tampereen Tullikamarin 370-paikkaisella terassilla pääsee nauttimaan ruokaa ja juomaa toukokuun puolivälin jälkeen myös yläilmoihin, kun rakenteilla olevat torniterassit avataan asiakkaille.

Terassilaajennus on toteutettu yhteistyössä Kulttuuritalo Telakan kanssa. Telakka laajentaa samassa yhteydessä omaa terassiaan, jonne sinnekin nousee oma torninsa. Näin Tullikamarin viereen syntyy yksi Tampereen suurimmista terassikeitaista, josta kaupungin voi nähdä uudesta näkökulmasta.

– Idea yhtenäisestä terassilaajennuksesta oli Tullikamarin ja Telakan yhteinen. Tässä kaksi kilpailevaa yritystä löi hynttyyt yhteen elävöittääkseen kehittyvää keskusta-aluetta, rakennusprojektia johtava visuaalinen ja tekninen suunnittelija Nadja Räikkä kertoo tiedotteessa.

Tullikamarin uusi terassi on suunnattu erityisesti oluen ystäville. Erilaisia oluita on tarjolla noin 50 erilaista.

Kesäkuun aikana terassille pystytetään pop up -keittiö, jota pyörittää loppuunmyydyllä vappubrunssilla ja viime viikon lounaskattauksilla Tullikamari-taipaleensa aloittanut Brocco Catering. Keittiön herkut ovat tilattavissa myös Tullikamarin muille terasseille.

Uusi terassi on oma anniskelualueensa, josta ei ole pääsyä Tullikamarin sisätiloihin tai muille terasseille. Asiakaspaikoista noin puolet on katettu, joten tarjoilut voi nauttia huoleti ulkoilmassa, vaikka vähän ripottelisikin. Alueelta löytyvät myös kattavat saniteettitilat, esteetöntä wc:tä myöten.

Uusi terassi kasvattaa Tullikamarin terassikapasiteetin peräti 770 asiakaspaikkaan.

Terassien toimintaa jatketaan niin pitkään kuin sää sallii, mahdollisuuksien mukaan jopa lokakuun loppuun asti. Rakennus-, maankäyttö- ja anniskeluluvat kattavat myös ensi vuoden, joten Tullikamari aikoo jatkaa kolmen terassin taktiikalla myös kesällä 2022.