Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

MTV: Rikollisjärjestö määrättiin väliaikaiseen toimintakieltoon – toiminta jatkui muun muassa Tampereella ja Ylöjärvellä

Helsingin hovioikeus on määrännyt United Brotherhood -ryhmän väliaikaiseen toimintakieltoon vireillä olevan lakkauttamisasian hovioikeuskäsittelyn ajaksi.

Väliaikainen toimintakielto koskee myös UB:n alaisuudessa toimineen Bad Union -ryhmän (BU) toimintaa. Asiasta uutisoi MTV verkkosivuillaan.

Oikeus vaatii, että molempien ryhmien toiminta on lopetettava heti. Itä-Uudenmaan käräjäoikeus julkisti järjestöt aiemmin lakkautetuiksi helmikuussa 2021. Ryhmien lakkauttamista vaativat erikoissyyttäjä ja Poliisihallitus. Lakkautuspäätöksestä kuitenkin valitettiin maaliskuussa. Käräjäoikeuden mukaan United Brotherhoodin toiminta ei ollut missään tapauksessa loppunut kevään aikana.

Oikeus katsoi, että järjestön toiminta oli jatkunut ainakin Jyväskylässä, Joensuussa, Tampereella ja Ylöjärvellä. Apuna asiassa oli Keskusrikospoliisin asiantuntija.