Ritarit tulevat Vapriikkiin

Vapriikissa on toukokuun 20. päivästä eteenpäin esillä ritareita. Luvassa on haarniskoja, aseita ja tarinoita ritarien ajalta. Näyttely on avoinna 5. joulukuuta asti.

– Keskiajan haarniskoitu ritari ja hänen hevosensa olivat aikansa pelottavin sotakone, joka lähetettiin rynnäköimään keskelle vihollisjoukkoa. Haarniskan sisällä ratsasti kuitenkin ritariromantiikan ihanteen mukaisesti herkkä mies, joka lasketteli liukkaasti runoja rakkaalleen ja saattoi pyörtyä pakahduttavan tunnekuohun iskiessä. Vapriikin näyttelyssä perehdytään ritariluokan syntyyn sekä ritarien koulutukseen, varustukseen ja elämään niin kotilinnoissa, turnajaisissa kuin taistelukentilläkin, kerrotaan tiedotteessa.

Ritarit-näyttelyyn liittyy teemaopastuksia ja tapahtumia, jotka starttaavat koronatilanteen sen salliessa. Syksyllä on luvassa myös luentosarja, joka toteutetaan yhdessä Tampereen työväenopiston kanssa.

Näyttelyn ovat tuottaneet italialaiset Contemporanea Progetti ja Expona yhteistyössä Vapriikin kanssa.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut