Opiskelijoiden suunnittelemat puiset opiskelijatalot nousevat Hervantaan

Havainnekuva. Arkkitehdit LSV

Teemu Nurmi

Raitiotien päätepysäkille Tampereen Hervantaan nousee arkkitehtiopiskelijoiden suunnittelema puukerrostalopari opiskelijoille. TOAS Lumipuun asunnot rakennetaan valmiista tilaelementeistä luontomaisemaan, Hervantajärven rannalle. A-Insinöörit vastaa kerrostalojen rakennesuunnittelusta ja akustiikkasuunnittelusta.

Kahdesta kuusikerroksisesta puukerrostalosta muodostuva TOAS Lumipuu tarjoaa Tampereen Hervantaan valmistuessaan 120 opiskelija-asuntoa. Valkoista puupintaa ja luonnollista puuväripintaa yhdistelevät kerrostalot rakennetaan ratikkareitin varrelle CLT-tilaelementeistä eli elementtitehtaalla ristiinliimatusta massiivipuulevystä valmiiksi rakennetuista moduuleista.

Arkkitehtiopiskelijat Aleksi Kraama ja Eero Kokkonen voittivat viime vuonna Lumipuu-ehdotuksellaan opiskelijoille suunnatun puurakentamisen arkkitehtuurikilpailun. Tampereen opiskelija-asuntosäätiö (TOAS) oli kilpailun järjestelyissä mukana ja lupautui kilpailun voittajatyön myös toteuttamaan.

– TOAS Lumipuun tarina on melko ainutlaatuinen. Opiskelijat ovat suunnitelleet asunnot opiskelijoille, ja nyt kohdetta ollaan oikeasti rakentamassa. Lumipuu on myös puurakentamisen promootiohanke, tehdään arkkitehtuuria ja rakentamisteollisuutta yhdessä, tekniikan kandidaatti Aleksi Kraama kertoo tiedotteessa.

Tilaelementeistä koostuvat yksiöt ja kaksiot tulevat elementtitehtaalta lähes asumisvalmiina. Katto-, seinä- ja lattiapinnat lattialämmityksineen sekä kylpyhuoneet ja keittiöt asennetaan moduuleihin jo tehtaalla. Jokaisessa asunnossa on myös ranskalainen parveke.

Parhaillaan tontilla on käynnissä maanrakennustyöt. Elementtiasennukset alkavat heinäkuussa.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut