Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

”Katu-uskottavuutta pormestarikilpaan” – Vaihtoehto Tampereen Jari Heinonen julistaa olevansa vaihtoehto myös pormestarikisassa

Näkökulma: VaTa:n pormestariehdokas Jari Heinonen lupaa tarjota vaihtoehtoja sosiaalipolitiikkaan, palveluihin ja politiikan hoitamiseen.

Lähdin, kun kysyttiin.

Näin tiivistää VaihtoehtoTampereen varavaltuutettu Jari Heinonen tiensä VaTa:n pormestariehdokkaaksi.

Painavin pyyntö tuli hänen mukaansa tapaturma- ja sairausinvalidien sosiaalineuvonnan asiakkailta.

– Olen ollut noin 20 vuoden ajan vetämässä vapaaehtoista sosiaalineuvontaa Tampereella. Tämä on Tampereella iso porukka ja he toivoivat, että lähden ehdolle. Katson, että tämä tuo katu-uskottavuutta pormestarikilpaan.

Kahdeksan ryhmää on asettanut Tampereella kuntavaaleihin nyt kymmenen pormestariehdokasta.

Heinosen jälkeen kaikilla Tampereen kaupunginvaltuuston valtuustoryhmissä edustettuina olevilla puolueilla – porvarilliseen ryhmään kuuluvaa RKP:tä lukuun ottamatta – on pormestariehdokas. Tosin VaTa:n ryhmällä ei ole ollut valtuutettua sen jälkeen, kun Aarne Raevaara palasi perussuomalaisiin aiemmin tänä vuonna.

Kaupungin tehtävä on tuottaa palveluja ja niitä on kehitettävä lakisääteiset palvelut edellä.

Heinonen ilmoittaa tuovansa pormestarikisaan ”sisällöllisiä vaihtoehtoja”. Heinonen lähtee haastamaan muut pormestariehdokkaat ennen kaikkea sosiaalipolitiikassa ja hyvinvointimallin kehittämiskysymyksissä.

– Kaupungin tehtävä on tuottaa palveluja ja niitä on kehitettävä lakisääteiset palvelut edellä. Perus- ja lähipalvelut on asetettava kuntapolitiikan ykkösasioiksi, linjaa Heinonen.

Vaihtoehtoa Heinonen tarjoaa myös politiikan hoitoon. Hänen mukaansa kaupunkilaisten ääni ei tule tarpeeksi kuuluviin, kun suuria päätöksiä tehdään.

– Kalliita ja turhia hankkeita on viety läpi kabinettisopimuksilla, joissa kaupunkilaisten mielipidettä ei ole edes haluttu kysyä. Samaan aikaan monia palvelumaksuja on korotettu, jonot peruspalveluihin pitenevät ja köyhyys ja työttömyys lisääntyvät. Kaupungin pitää investoida, mutta listaa täytyy katsoa tarkemmin.

Lähitulevaisuuden suurhankkeista Heinosen ei-listalla ovat muun muassa Näsinsaari, Eteläpuiston rakentaminen ja Kunkun parkki.

Ennen nyt päättyvää kautta VaTa:n varavaltuutettuna Heinonen istui valtuustossa kolme kautta SKP:n kaupunginvaltuutettuna.