Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

SDP kokeilee kuntavaalitaistossa nyt uutta keinoa – IS: Sanna Marinkin voi soittaa sinulle vaalien alla: "Soitteluun painetaan kaasua ihan puoluejohtoa myöden..."

Gallupeissa takapakkia viime aikoina ottanut pääministeripuolue SDP kokeilee kuntavaalien alla uudenlaista lähestymistapaa äänestäjiin.

Ilta-Sanomat kertoo, että puolueen aktiivijäsenet ottavat konkreettisesti luurin kouraan ja lähtevät soittamaan äänestäjille.

Lehden haastattelema puoluesihteeri Anton Rönnholm sanoo, että myös pääministeri ja puoluejohtaja Sanna Marin voi soittaa asian tiimoilta.

– Pääministeri Marinkin soittaa, kun vaalit lähenee. Soitteluun painetaan kaasua ihan puoluejohtoa myöden, kun ennakkoäänestys lähenee, sanoo puoluesihteeri Rönnholm haastattelussa.

Reserviä puolueella soittamiseen on: luurin tarttuu kaikkiaan 200 kuntavaaliehdokasta ja puolueaktiivia ympäri Suomea. Kuntakohtainen kattavuus on 50 kuntaa.

Rönnholm kertoo, että puheluita on jo testattukin käytännössä.

– Jos joku ei halua keskustella, ei puhelua silloin jatketa väkisin. Soitto on aika nopea, mutta olen kuullut 45 minuutinkin puheluista, hän kuvailee niiden tähänastista antia.