Pirkanmaalaismies ajoi lähes kahtasataa: ohitteli autoja keskellä vilkasta liikennettä – syyttäjä vaatii ehdollista vankeusrangaistusta

Käräjäoikeus antoi tuomion koirahyökkäyksiä koskeneessa asiassa viime viikon perjantaina. Tuomiosta on valitusoikeus. Arkisto/Ilpo Kekki
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Pirkanmaan käräjäoikeuden aluesyyttäjä Riikka Tuomala vaatii pirkanmaalaiselle nuorelle miehelle ehdollista vankeusrangaistusta törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Tapaus ajoittuu loppukesään 2020, jolloin pirkanmaalaismies oli lähtenyt kiihdyttämään autollaan Sastamalassa Häijään liikenneympyrästä Porin suuntaan. Ajonopeus oli syyttäjän mukaan nopeasti noussut huomattavasti säädetyn nopeusrajoituksen yläpuolelle – pahimmillaan vauhtia oli lähemmäs kaksisataa kilometriä tunnissa, joka sai yhdellä kilometrin pätkällä keskinopeudeksi 187 kilometriä tunnissa.

Miehellä on ollut autossa kyydissä yksi matkustaja. Ajon aikana hän on ohitellut useampia ajoneuvoja, ja ajankohtana valtatiellä 11 on ollut myös vastaantulevaa liikennettä. Oikeudessa todisteena on nähty muun muassa poliisin kuvaama video, joka todistaa huomattavan ajonopeuden.

Aluesyyttäjän vaatimus on vähintään 50 päivän mittainen ehdollinen vankeusrangaistus.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut