Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pirkanmaalaismies ajoi lähes kahtasataa: ohitteli autoja keskellä vilkasta liikennettä – syyttäjä vaatii ehdollista vankeusrangaistusta

Pirkanmaan käräjäoikeuden aluesyyttäjä Riikka Tuomala vaatii pirkanmaalaiselle nuorelle miehelle ehdollista vankeusrangaistusta törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Tapaus ajoittuu loppukesään 2020, jolloin pirkanmaalaismies oli lähtenyt kiihdyttämään autollaan Sastamalassa Häijään liikenneympyrästä Porin suuntaan. Ajonopeus oli syyttäjän mukaan nopeasti noussut huomattavasti säädetyn nopeusrajoituksen yläpuolelle – pahimmillaan vauhtia oli lähemmäs kaksisataa kilometriä tunnissa, joka sai yhdellä kilometrin pätkällä keskinopeudeksi 187 kilometriä tunnissa.

Miehellä on ollut autossa kyydissä yksi matkustaja. Ajon aikana hän on ohitellut useampia ajoneuvoja, ja ajankohtana valtatiellä 11 on ollut myös vastaantulevaa liikennettä. Oikeudessa todisteena on nähty muun muassa poliisin kuvaama video, joka todistaa huomattavan ajonopeuden.

Aluesyyttäjän vaatimus on vähintään 50 päivän mittainen ehdollinen vankeusrangaistus.