Vallilan puukottajan tuomio piteni Tampereella – Kaukajärvellä uhriksi joutui täysin ventovieras mies

Lokakuussa 2020 Kaukajärvellä ravintolasta palannut mies oli joutua henkirikoksen uhriksi, kun lähelle pysäköidystä autosta nousi 16-vuotias poika puukon kanssa. Auton kuljettajana oli ajo-oikeudeton, 15-vuotias poika, joka oli varastanut äitinsä auton käyttöön.

Pojilla ei ollut rahaa, mutta polttoainetta piti saada. Sitä lähdettiin hakemaan puukon kanssa. Tilanne eskaloitui siihen pisteeseen Tampereen Kaukajärven yössä, että vanhempi mies oli päästä hengestään. Uhri sai lyöntejä ylävatsaan, oikeaan reiteen ja sääreen. Oikeuden mukaan vammat olivat siinä määrin vakavia, että uhri olisi kuollut ilman välitöntä sairaalahoitoa.

Puukottajaa haettiin vangittavaksi, mutta hänet päätettiin vapauttaa vastaamaan syytteeseen vapaalta. Vain muutaman päivän kuluttua poika puukotti hengiltä 18-vuotiaan miehen Helsingin Vallilassa. Tästä hänet tuomittiin sittemmin Helsingin käräjäoikeudessa ehdottomaan vankeuteen yhdeksäksi vuodeksi ja neljäksi kuukaudeksi.

Nyt tuomiota tulee lisää kaksi vuotta ja kolme kuukautta. Kaukajärven teoista poika tuomittiin muun muassa ryöstön ja tapon yrityksestä sekä kotirauhan rikkomisesta. Autolla liikkunut ryhmä oli sittemmin murtautunut vapaa-ajanasuntoon, jossa olivat viettäneet yönsä. Saman ajomatkan aikana ryhmä oli syyllistynyt myös polttoaineen varastamiseen: huoltoasemalla he olivat tankanneet autoon 50 litraa bensiiniä ja poistuneet paikalta maksamatta.

Kuljettajana ollut 15-vuotias poika sai vuoden nuorisorangaistuksen muun muassa ryöstön yrityksestä sekä kotirauhan rikkomisesta. Mukaan otettu 15-vuotias tyttö sai 30 päiväsakkoa kotirauhan rikkomisesta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut