Kolumni Kuntavaalit ovat myös turvallisuusvaalit

Suomi on maailman turvallisin maa. Tamperelaisten turvallisuudentunnetta ovat kuitenkin viime aikoina koetelleet uutiset huumeongelman pahenemisesta ja nuorten vakavien väkivallantekojen yleistymisestä.

Poliisin mukaan huumetilanne Tampereella on karkaamassa käsistä. Huumeiden käyttö, huumekauppa ja niihin liittyvät rikokset ovat koronavuonna lisääntyneet.

Alaikäisten vakavan väkivaltarikollisuuden lisääntyminen on niin ikään huolestuttava ilmiö. Tampereen seudulla poliisi on tuonut esiin huolensa viimeaikaisista väkivaltaisista ryöstöistä.

Poliisien määrää ja näkyvyyttä on lisättävä. Meidän on voitava luottaa siihen, että apu on saatavilla ja rikokset eivät jää selvittämättä. Tällä hetkellä Suomen poliisi hoitaa tehtävänsä Euroopan pienimmillä resursseilla suhteessa väkilukuun.

Eduskunnassa tavoitteeksi on otettava poliisin henkilötyövuosimäärän kasvattaminen nykyisestä reilusta 7400:sta 8000:een.

Turvallisuudesta huolehtiminen on myös Tampereen kaupungin tehtävä. Turvallisuus on kaupunkilaisten hyvinvoinnin aivan perustavanlaatuinen edellytys. Vahvan turvallisuuden ystävänä pidän tärkeänä, että asemat, kadut ja puistot ovat turvallisia jokaiselle. Kaupunkisuunnittelussa on kiinnitettävä entistä paremmin huomiota arjen turvallisuuteen: riittävään valaistukseen, turvallisiin suojateihin ja epäterveen eriytymisen vähentämiseen.

Koulun pitää olla jokaiselle lapselle turvallinen paikka.

Syrjäytyminen on määritelty Suomen sisäisen turvallisuuden merkittäväksi haasteeksi. Syrjäytymisen vähentämisessä kaupungin palvelut, kuten ennalta ehkäisevät toimet ja varhainen tuki, ovat avainasemassa.

Päihdeongelmista kärsivien on päästävä hoitoon nopeasti ja matalalla kynnyksellä. Ennaltaehkäisevässä työssä kouluilla ja nuorisopalveluilla on tärkeä rooli.

Koulun pitää olla jokaiselle lapselle ja nuorelle turvallinen paikka. Kiusaaminen ja väkivaltainen käytös on kitkettävä. Tein maaliskuussa valtuustoaloitteen koululaisten lainvastaisiin tekoihin puuttumiseksi yhtenäisellä moniammatillisella mallilla.

Signaaleihin turvallisuuden heikkenemisestä on puututtava viipymättä. Tulevissa kuntavaaleissa päätetään myös kaupunkimme arjen turvallisuudesta.

Pidetään Tampere turvallisena!

kirjoittaja on kansanedustaja, Tampereen kaupunginvaltuutettu ja kuntavaaliehdokas (kok.)

Mainos: Accountor

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut