Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Peltolammin uimarannalla järjestetään tänä kesänä toivottu puistoruokailu – "Toivottavasti jatkossa olisi useampia..."

Lapsiperheet: Tampereen Me-talo järjestää tänä kesänä Peltolammin ja Multisillan alueen lapsille ja nuorille maksuttoman puistoruokailun.

Peltolammin uimarannalla järjestetään tänä kesänä puistoruokailu. Maksuton ruokailu on tarkoitettu Peltolammin ja Multisillan alueen alle 16-vuotiaille lapsille ja nuorille. Ruokailu ei myöskään vaadi ennakkoilmoittautumista.

Puistoruokailun mahdollistaa Tampere Junior -kehitysohjelman kautta saatu rahoitus. Ruokailun järjestää Me-talo. Projektipäällikkö Jarno Koskinen kertoo, että puistoruokailu on tiettävästi ensimmäinen tässä mittakaavassa Tampereella järjestetty puistoruokailu. Aiemmin on ollut pieniä kokeiluja ja esimerkiksi Me-talo on tarjonnut kesätoiminnan yhteydessä pienimuotoista välipalaa.

Koskinen kertoo, että puistoruokailua on paljon toivottu.

– Hienoa, että päästään mahdollistamaan. Tämä pitäisi saada laajennettua muillekin alueille.

Palveluohjaaja Ville Väisänen kertoo, että Peltolammin puistoruokailuun on otettu mallia Helsingistä, missä vastaavia on järjestetty vuosikymmenten ajan. Myös ruokalistaa laatiessa on hyödynnetty Helsingin kokemuksia.

– Pirkanmaan Voimia toimittaa ruoat. Tarjolla on helposti jaettavia pata- ja keittoruokia, Väisänen kertoo.

Kaikki ruoka on laktoositonta ja erilaiset ruokavaliot pyritään huomioimaan kesän suunnittelussa. Tarjolla on aina vain yhtä ruokavaihtoehtoa kerrallaan.

– Italianpataa, makaronilaatikkoa ja kanakeittoa, Väisänen kertoo esimerkkejä.

Myöskään sitä, kuinka monelle syöjälle ruokaa varataan, ei ole vielä päätetty.

– Sitä on tosia vaikea ennustaa, kuinka paljon syöjiä tulee, Koskinen sanoo.

Koskinen ja Väisänen uskovat, että alueen lapsiperheet ovat kiinnostuneita, mutta nuorten tavoittaminen voi olla vaikeampaa. On myös varauduttava siihen, että ruoka loppuu.

– Tämä on ensimmäinen kerta. Toivottavasti jatkossa olisi useampia, alueellisia puistoruokailupaikkoja, Väisänen sanoo.

Ruokailussa pitää olla mukana omat astiat, mutta kotiin ei ruokaa voi ottaa elintarviketurvallisuuden takia.

Puistoruokailun lisäksi Peltolammin rannalla on tänä kesänä muutakin toimintaa. Kesäkioski aukeaa 7. kesäkuuta ja puistoruokailu alkaa 8. kesäkuuta.

Ruokaa on tarjolla tiistaista perjantaihin kello 12. Ruokailua ennen on erityisesti lapsiperheille suunnattua ohjattua toimintaa, kuten askartelua, musiikkia, taidetta ja liikuntaa. Iltapäivällä on nuorille räätälöityä ohjelmaa ja lainattavia liikuntavälineitä.

– On ulkopelejä ja nuoriso-ohjaajan voi lainata pelikaveriksi, Väisänen kertoo.