Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaupunginhallitukselle esitetään Frenckellin tehdaskiinteistön myyntiä – "Uuden toiminnan toivotaan elävöittävän aluetta"

Frenckellin tehdaskiinteistöä esitetään myytäväksi 14,3 miljoonalla eurolla. Kaupunginhallitus käsittelee asiaa kokouksessaan maanantaina ja valtuustolle asia esitellään tästä viikon päästä maanantaina. Ostajana on M/K Tampere IV Oy.

Frenckellin kiinteistön (osoitteessa Frenckellinaukio 2) myynti on osa kaupungin keskustan kehittämistä ja historiallinen rakennus halutaan avata laajemmin yhteiseen käyttöön. Kun Finlaysonin alue, tuleva Sara Hildénin taidemuseo sekä Keskustorin ympäristö kehittyvät, myös Frenckellin tilojen toivotaan palvelevan kaupunkilaisia avoimemmin ja monimuotoisemmin.

– Uuden toiminnan Frenckellissä toivotaan elävöittävän aluetta. Frenckellissä on pitkään ollut muun muassa kaupungin virastoja. Kiinteistön myynnin lisäksi kokonaisuudessa on neuvoteltu tontin vuokraoikeudesta sekä tilojen takaisinvuokrauksesta. Frenckellin kiinteistöstä luopuminen kytkeytyy myös keskusvirastotalon tulevaan laajennukseen ja perusparannukseen, sanoo kiinteistöjohtaja Virpi Ekholm.

Frenckellin tehdasrakennukselle haettiin uutta omistajaa kaksivaiheisella tarjouskilpailulla, joka käynnistyi huhtikuussa 2019. Kaupassa kaupunki myy vuokraoikeuden tonttiin ja tontilla sijaitsevan historiallisen rakennuksen. Vuonna 1904 valmistuneesta kokonaisuudesta jätettiin määräaikaan mennessä kolme tarjousta, joista Aare Invest Oy:n osalta tarjous- ja neuvotteluosapuolena toimii M/K Tampere IV Oy- niminen yhtiö.

– Frenckellin sijainti aivan keskustan ytimessä on erinomainen. Parhaimmillaan uusi käyttötarkoitus ja toiminnot luovat syitä Tampereen keskustaan saapumiselle ja ajan viettämiselle, sekä tamperelaisissa että matkailijoissa. Lisäksi uusi käyttötarkoitus luo Keskustorin alueesta eheämpää kokonaisuutta ja aktivoi aluetta myös yhdessä G Livelabin ja Kulttuuritalo Laikun toimintojen kanssa, sanoo Ekholm.

Frenckellin kiinteistössä on huoneistoalaa noin 14 000 neliömetriä, rakennusoikeutta 15 821 kerrosneliömetriä ja tontin pinta-ala on 8 213 neliömetriä.