Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ratikkaliikenteessä kokeillaan lähimaksua jo maanantaina, ennakkoilmoittautuminen vaaditaan silti – Näin lähimaksu leviää busseihin jo ennen kesää

Lähimaksun koekäyttöä laajennetaan maanantaina 10. toukokuuta alkavaan ratikan koeliikenteeseen. Samalla jo aiemmin tällä viikolla aloitettua koekäyttöä linjalla 15 jatketaan.

Koekäytön aikana lähimaksulla maksetut A–B-vyöhykkeen matkat maksavat 1 euron. Jos asiakas tekee 90 minuutin aikana useamman matkan, veloitetaan vain yksi matka. Koekäytön aikana vaihto-oikeus toimii linjan 15 ja ratikkaliikenteen välillä, muihin linjoihin lähimaksulla ostetulla lipulla ei ole vaihto-oikeutta.

Ratikan koeliikenne edellyttää ennakkoilmoittautumisen. Alennettu hinta on voimassa 6. kesäkuuta asti. Yölisä peritään kello 00.00–04.40.

Koekäytön aikana Nysse testaa lähimaksun toimivuutta. Palautetta lähimaksamisesta voi antaa Nyssen verkkosivujen kautta. Toukokuun aikana lähimaksun koekäyttöä laajennetaan muillekin Nysse-reiteille, ja 7. kesäkuuta lähimaksaminen on käytössä koko Nysse-liikenteessä.

Matkakortilla tai mobiililipulla maksetut matkat toimivat kuten ennenkin lähimaksun koekäytön aikana.

Lähimaksamiseen kelpaavat lähimaksuominaisuudella varustetut Visa, Mastercard ja Eurocard-maksukortit sekä mobiililaitteisiin liitetyt maksukortit.

Lähimaksua varten lippulaitteisiin on lisätty erillinen lähimaksulukija. Lähimaksua käytettäessä lippulaitteelta painetaan lähimaksupainiketta, jonka jälkeen valitaan vyöhykkeet, joilla halutaan matkustaa. Laite tarjoaa automaattisesti sen hetkistä ja seuraavaa vyöhykettä. Tämän jälkeen maksukorttia näytetään lippulaitteen vasemmalla puolella olevaan lukijaan.

Asiakas voi tarkastella tekemiään matkoja ja niiden hintoja jälkikäteen asiakasportaalista. Lisätiedot ja linkin asiakasportaaliin löydät osoitteesta nysse.fi/lahimaksu.