Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Onko tämä suomalaisen kulttuuriperinnön kovin kolmikko? – Tampereen Komediateatteri julkisti oman juhla-Palmunsa pääosatrion

Teatteri: Tampereen Komediateatterin juhla-Palmun pääosakolmikko täydentyy Mikko Vaismaalla ja Risto Korhosella.

Onko suomalaisessa kulttuuriperinnössä valovoimaisempaa, maineikkaampaa ja kiinnostavampaa kolmikkoa kuin Palmu, Virta ja Kokki?

– Minulla tulisi mieleen lähinnä Spede, Simo ja Vesku. Parivaljakkoja kyllä löytyy, mutta ei kolmikkoja, pohtii Tampereen Komediateatterin taiteellinen johtaja Panu Raipia.

Kolmikko on ajankohtainen siksi, että teatteri on julkistanut 30-vuotisjuhlaesityksenä nähtävän Levätkää rauhassa, komisario Palmun pääosakolmikon. Jo aiemmin Palmun rooliin paljastetun Aimo Räsäsen lisäksi näyttämöllä nähdään Virtana Mikko Vaismaa ja Kokkina Risto Korhonen.

Levätkää rauhassa, komisario Palmu saa kantaesityksensä 15. syyskuuta. Mika Waltarin 1960-luvulla elokuva käsikirjoitukseksi tekemää tekstiä ei ole aiemmin esitetty missään muodossa.

Virtana nähtävä jyväskyläläinen Vaismaa on tunnettu stand-up-koomikkona. Kokin roolin ottava Korhonen muistetaan ennen kaikkea monista menestysrooleistaan Tampereen Teatterissa. Komediateatterissa poliisin rooli ei ole ensimmäinen, sillä Korhonen nähtiin Reinikaisena kesäteatterin Tankki täyteen - ja Reinikainen-sovituksissa.

Tamperelainen kysyi pääosakolmikolta luonnehdinnat legendaarisista roolihahmostaan ja arviot siitä, mitä roolihahmo mahdollisesti ajattelisi näyttelijästään.

Osana kolmikkoa Kokista tulee vielä kiehtovampi.

Aimo Räsänen Frans J. Palmusta: ”Roolista ei kannata liikaa elämöidä, sillä ohjaaja Panu Raipia ei ole näyttänyt meille vielä käsikirjoitusta kokonaan. Tarinan lähtökohtana on se, että Palmu on jäämässä eläkkeelle, mutta ajautuu kuitenkin takaisin poliisin töihin. Kun tekstiin on tutustunut, maailma avautuu sieltä. Eli Palmu on vielä avaruudessa.”

Palmu Räsäsestä: ”Vaikka Palmu voisi pitää Räsästä epäilyttävänä henkilönä, syyllistä hän ei Räsäsestä saisi. Palmu ja Räsänen tulisivat joko loistavasti toimeen tai sitten Palmu pitäisi Räsästä sietämättömänä tyyppinä.”

Mikko Vaismaa Toivo Virrasta: ”Haluan erityisesti korostaa, että Toivo Virta on murharyhmän päällikkö. Tästä huolimatta Virta on yhä epävarma päällikkyydestään ja jopa osaamisestaan poliisin työssä, vaikka hän on kolmikon koulutetuin ja osaa asiat teknisesti.”

Virta Vaismaasta: ”Virta olisi mielissään, että on ainakin yksi ihminen, jonka rinnalla hän voisi loistaa. Tulisimme hyvin toimeen, sillä olen ihmisenä säntillinen.”

Risto Korhonen Väinö Kokista: ”Niin kiehtova hahmo kuin Kokki onkin, niin osana kolmikkoa Kokista tulee vielä kiehtovampi. Kyseessä on ainutlaatuinen trio. Kokki on se, joka murhat useimmiten selvittää, koska Virta ei ehdi ja Palmulla on aina jotain muuta.”

Kokki Korhosesta: ”Kokki pitäisi Korhosta ansaitusti huithapelina. Ellei peräti kekkeruusina. Ammatillisesti Kokki saattaisi nähdä Korhosessa mahdollisesti hyvän tietolähteen.”