Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jouni Ovaska julkisti pormestariohjelmansa – slogan nostaa Tampereen Helsingin tilalle

Tampereen keskustan pormestariehdokas, kansanedustaja Jouni Ovaska on julkaissut pormestariohjelmansa tiistaina. Hänen sloganinsa vaaleissa kuuluu: ”Me olemme pääkaupunki.”

– Vetää nöyräksi pyrkiä Suomen vetovoimaisimman kaupungin pormestariksi. Tampereen, joka loistaa kyselyissä, kun kysytään parasta paikkaa asua tai paikkaa mihin suomalaiset mieluiten muuttaisivat, Ovaska toteaa tiedotteessa.

– Me olemme monella mittarilla mitattuna Suomen pääkaupunki: olemme niin sauna-, siipi-, jääkiekko- kuin teatteripääkaupunki. Kohta myös ratikkapääkaupunki, sillä meillä on uusimmat ja suurimmat ratikat. Minä haluan, että me olemme pääkaupunki myös koulutuksen, tieteen ja elinkeinoelämän osalta, hän jatkaa.

Ovaskan mukaan Tampereen sijainti, hyvä saavutettavuus ja ennakkoluulottomuus ovat etuja, jotka on kyettävä hyödyntämään entistä paremmin. Korkeakoulujen kevään toisessa yhteishaussa Tampereen yliopisto oli ensimmäistä kertaa hakijamäärältään Suomen suosituin yliopisto.

– Meidän on haastettava pääkaupunkiseutua, kilpailtava kansainvälisesti sekä oltava entistä houkuttelevampi sijoittautumiskohde myös yrityksille. Kuten edellä olevasta listasta käy ilmi, olemme ensimmäisiä jo nyt monessa. Mutta meillä on mahdollisuus olla kokoamme suurempi vielä laajemmin. Turvallinen, yhteisöllinen ja osaava kaupunki.

– Emme tarvitse pääkaupungin virallista titteliä ollaksemme pääkaupunki. Riittää, että itse tiedämme, mihin pystymme ja mitä haluamme, Ovaska kertoo.

Pormestarikandidaatti ehdottaa Tampereella järjestettävää Suomi-foorumia, joka kokoaa yhteen politiikan, elinkeinoelämän ja tieteen toimijat.

– Tarvitsemme kaikkien yhteiskunnallisten toimijoiden panosta tulevaisuutemme rakentamiseen. Ensin on jaettava yhteinen tilannekuva ja tavoitteet. Ennen kaikkea osaaminen, tiede ja tutkimus ovat lähivuosiemme keskeisimpiä menestystekijöitä. Tarvitsemme innovaatioita ja ideoita.

Ovaskan mukaan Tampere voisi olla jatkossa paikka, joka kokoaa rohkeita ja ennakkoluulottomia toimijoita yhteen.

– Tampereen on piristettävä entisestään myös suhdetoimintaa ja vaikuttamistyötä Helsingin suuntaan. Meillä on paljon hankkeita, jotka tarvitsevat laajempaa huomiota. Esimerkiksi Suomirata on tulevaisuuden mahdollisuutemme.