Sydänpotilaiden hoitoa sujuvoitetaan Tampereella – alkamassa on verkostomainen yhteistyö

Tampereella lähdetään tekemään sydänpotilaiden hoitopolkua sujuvammaksi julkisen, yksityisen ja sydänjärjestöjen verkostomaisella yhteistyöllä. Jokaisen toimijan osaamista hyödyntämällä tarjotaan sydänpotilaille saumaton hoitopolku, joka auttaa potilaan arkea myös sairaalasta kotiutumisen jälkeen, kertoo Tampereen kaupunki suunnitelmista tiedotteessa.

Sairaalahoidon jälkeen hoitosuhde katkeaa liian usein. Hoitopolku on myös kaivannut koordinointia, jotta potilaan hoito jatkuu sujuvasti perusterveydenhuollosta erikoissairaanhoitoon. Tampereella on tartuttu tähän haasteeseen ja luotu erityisesti sydämen vaajatoimintapotilaalle hoitopolun malli, jota nyt lähdetään viemään osaksi terveydenhuollon jokapäiväistä arkea.

Hoitopolun malli on tehty yhdessä Tampereen kaupungin, Sitran, Tays Sydänsairaalan, Pirkanmaan sairaanhoitopiirin, Hämeenmaan sydänpiiri ry:n sekä Mehiläinen Oy:n kanssa.

Mallissa osapuolet ottavat yhdessä vastuun sydänpotilaan hoitopolun suunnittelusta ja toteuttamisesta. Yhdessä sovitut tavoitteet ja niiden seuranta mahdollistavat hoitopolun ohjaamisen ja kehittämisen edelleen asiakkaan laadukkaan hoidon varmistamiseksi. Potilaan hoitoon pääsy nopeutuu.

Hoidon ongelmatilanteissa perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon ammattilaisten toimiva yhteistyö mahdollistaa hoidon tehostamisen potilaan tarpeiden mukaisesti. Päällekkäisiä toimintoja karsimalla ja tietoa hyödyntämällä hoidosta saadaan kustannustehokasta ja vaikuttavaa. Teknologiaa hyödyntämällä voidaan nopeasti reagoida myös kotioloissa potilaan voinnissa tapahtuviin muutoksiin esimerkiksi etäpainonmittausten avulla. Mallissa on etsitty myös tapoja, joilla potilas ja hänen omaisensa voivat osallistua hoitoon.

Uudessa mallissa järjestön palvelut voidaan niveltää osaksi potilaan palvelupolkua ja ne voivat jatkua kotiutumisen jälkeenkin. Tampereella sydänjärjestö esimerkiksi tekee potilasoppaan, järjestää sopeutumista ja Tulppa-ryhmiä sekä tarjoaa vertaistukea.

Mallia voidaan jatkossa kokeilla myös muiden kansansairauksien, kuten diabeteksen ja masennuksen hoitopolkujen parantamisessa.

Mainos: Accountor

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut