Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

VaTa asetti ehdokkaan Tampereen pormestarikisaan – "Erityisesti myönteiseen päätökseeni vaikutti sosiaalineuvonnan asiakkaiden pyynnöt ja laaja tuki"

VaihtoehtoTampereen (VaTa) kannattajat ja kuntavaaliehdokkaat ovat päättäneet asettaa keskustelujen jälkeen Jari Heinosen ehdokkaaksi Tampereen kaupungin pormestariksi.

– Äänestäjien ja kannattajien keskuudesta tuli laajasti kyselyjä ja pyyntöjä pormestariehdokkaaksi asettumisesta. Erityisesti myönteiseen päätökseeni vaikutti sosiaalineuvonnan asiakkaiden pyynnöt ja laaja tuki, Heinonen sanoo tiedotteessa.

Hän muistuttaa olleensa noin 20 vuoden ajan vetämässä vapaaehtoista sosiaalineuvontaa Tampereella.

– Katson, että tämä tuo katu-uskottavuutta pormestarikilpaan, mies perustelee.

Perus- ja lähipalvelut on asetettava kuntapolitiikan ykkösasioiksi, kaupungin talous on saatava kuntoon, investoinnit on laitettava tärkeysjärjestykseen, turhista on luovuttava ja tamperelaiset on otettava laajasti mukaan asioiden valmisteluun ja päätöksentekoon, Heinonen linjaa tiedotteessa.

– Keskeisiä ympäristöasioita ovat Eteläpuiston suojelu kaupunkilaisten virkistysalueena ja Näsijärven tekosaaren rakentamisesta luopuminen. Erillistä pormestariohjelmaa ei ole, vaan nojaudun VaTa:n kuntapoliittiseen ohjelmaan. Demokraattinen, kaupunkilaisia aidosti kuunteleva kaupunki vaatii tekijänsä, siksi olen mukana pormestarikilvassa, hän toteaa.