Mediat: Suuren salakuljetusvyyhdin pääepäilty on Niko Ranta-aho

Muun muassa tällainen ampuma-ase on löydetty uuden huumausainevyyhdin esitutkinnassa. Poliisi
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Tamperelainen kertoi aiemmin maanantaina poliisin saaneen valmiiksi esitutkinnan, jossa rikollisryhmää epäillän huumausaineiden salakuljetuksista ja salakuljetusten yrityksistä marraskuun 2020 ja tammikuun 2021 välisenä aikana.

Vyyhdin pääepäillyksi määriteltiin 33-vuotias pirkanmaalainen mies. Nyt tiedotusvälineet, muun muassa Yle kertovat, että kyseinen henkilö on aiemmin Katiska-huumevyyhdistä tuomittu Niko Ranta-aho. Ranta-aho tuomittiin muutama viikko sitten yli kymmenen vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen muun muassa yhdeksästä törkeästä huumausainerikoksesta.

Nyt Ranta-ahoa epäillään sekä toteutuneiden huumausaine-erien salakuljetusten että salakuljetusten yritysten organisoinnista ja amfetamiinin jatkamisen valmistelusta. Esitutkintakokonaisuudessa epäillään kaikkiaan 21 henkilöä. Heistä kymmenen on ollut tutkinnan aikana vangittuna.

Rikokset ovat ajoittuneet siten, että ne ovat tapahtuneet samaan aikaan kun Katiska-oikeudenkäyntiä on käyty Helsingin käräjäoikeudessa. Muun muassa tästä syystä vyyhtiä kutsutaan nimellä Katiska 2.

Kommentoi

Mainos: OVV Asuntopalvelut

Asuntokauppaa kotisohvalta käsin

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut