Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mediat: Suuren salakuljetusvyyhdin pääepäilty on Niko Ranta-aho

Tamperelainen kertoi aiemmin maanantaina poliisin saaneen valmiiksi esitutkinnan, jossa rikollisryhmää epäillän huumausaineiden salakuljetuksista ja salakuljetusten yrityksistä marraskuun 2020 ja tammikuun 2021 välisenä aikana.

Vyyhdin pääepäillyksi määriteltiin 33-vuotias pirkanmaalainen mies. Nyt tiedotusvälineet, muun muassa Yle kertovat, että kyseinen henkilö on aiemmin Katiska-huumevyyhdistä tuomittu Niko Ranta-aho. Ranta-aho tuomittiin muutama viikko sitten yli kymmenen vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen muun muassa yhdeksästä törkeästä huumausainerikoksesta.

Nyt Ranta-ahoa epäillään sekä toteutuneiden huumausaine-erien salakuljetusten että salakuljetusten yritysten organisoinnista ja amfetamiinin jatkamisen valmistelusta. Esitutkintakokonaisuudessa epäillään kaikkiaan 21 henkilöä. Heistä kymmenen on ollut tutkinnan aikana vangittuna.

Rikokset ovat ajoittuneet siten, että ne ovat tapahtuneet samaan aikaan kun Katiska-oikeudenkäyntiä on käyty Helsingin käräjäoikeudessa. Muun muassa tästä syystä vyyhtiä kutsutaan nimellä Katiska 2.