Tampere Chamber Music järjestetään kesäkuussa, tosin erityisjärjestelyin – osa konserteista syksyllä, osa striimattuna

Tanssija Minna Tervamäki on yksi Tampere Chamber Musicin vieraista. Tapahtuma järjestetään kesäkuussa, tosin sen järjestelyjä on tarvinnut muuttaa suunnitellusta versiosta. Juha Peurala
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Kamarimusiikkia, tanssia ja tiedettä tarjoava Tampere Chamber Music -festivaali järjestetään 2.–5. kesäkuuta kotimaisin voimin striimi- ja äänitefestivaalina. Festivaalin teemana tänä vuonna on Matkalla muutoksessa – viisi elementtiä. Pääosin Tampere-talossa järjestettävä festivaali tarjoaa kuulijoilleen keinoja ammentaa hyvinvointia musiikista. Striimilippujen lisäksi tapahtumiin on myynnissä erittäin pieni erä tavallisia konserttilippuja.

Maahantulorajoitusten johdosta Tampere Chamber Music on päätetty järjestää tänä vuonna pelkästään kotimaisin voimin. Esiintyjiksi saapuvat viulistit Réka Szilvay ja Otto Antikainen, sellistit Tuomas Ylinen ja Marko Ylönen, alttoviulisti Atte Kilpeläinen, kontrabasisti Petri Mäkiharju, kitaristi Ismo Eskelinen, pianisti Heini Kärkkäinen ja tähtitanssija Minna Tervamäki.

Mukana luennoimassa ovat myös professori ja aivotutkija Minna Huotilainen, fysiatrian ja yleislääketieteen erikoislääkäri Jukka Pekka Kouri sekä musiikkifysioterapeutti Erja Kouri. Lisäksi festivaaleilla on luvassa Tampereen kaupungin kulttuuripalveluiden kanssa järjestettäviä pihakonsertteja Palvelukoti Pohjolassa.

Tampere Chamber Musicin jo julkaistuun ohjelmistoon tulee pieniä muutoksia. Konserteissa kuullaan mm. Schubertia, Brahmsia ja Piazzollaa. Lisäksi festivaaleilla järjestetään kolme kamarimusiikin valtakunnallista mestarikurssia musiikinopiskelijoille. Festivaalin ohjelmiston Töistä kotiin palautuen -konsertti sekä Muumimuseossa tapahtuvat konsertit siirretään marraskuuhun 2021.

Kommentoi

Mainos: OVV Asuntopalvelut

Asuntokauppaa kotisohvalta käsin

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut