Ratikan koeliikenteeseen ilmoittauminen alkaa – Näin homma toimii: mukaan ilmoittaumisjärjestyksessä, mutta kaverillekin voi varata paikan

Petteri Mäkinen

Petteri Mäkinen

Ennakkoilmoittautuminen Tampereen ratikan koeliikenteeseen alkaa maanantaina

Varsinainen koeliikenne alkaa viikon päästä maanantaina 10. toukokuuta.

Koeliikennettä ajetaan 15 minuutin vuorovälein arkisin noin kello 12–18. Matkat ovat yhdensuuntaisia välillä Etelä-Hervanta–Pyynikintori ja Pyynikintori–Etelä-Hervanta, linjalla 3.

Koeliikenteen päivittäinen matkustajakapasiteetti on noin 1440 henkilöä. Maanantaina 10. toukokuuta ajetaan kuusi lähtöä enemmän, jotta saadaan ensimmäiset lähdöt molemmista päädyistä liikkeelle yhtä aikaa.

Kyytiin pääsy edellyttää sekä ennakkoilmoittautumisen että Nysse-matkalipun ostamisen ennakkoon. Ennakkoilmoittautuminen aukeaa Nyssen verkkosivuilla, osoitteessa www.nysse.fi maanantaina kello 12.00.

Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Lomakkeella voi varata yhden matkan yhdelle henkilölle. Perheenjäsenille tai muille matkaseuralaisille tulee täyttää oma lomake samalle ratikkavuorolle. Lisähenkilöitä pääsee ilmoittamaan omien tietojen vahvistamisen jälkeen "Ilmoita lisähenkilöitä" -linkistä. Kyytiin voi nousta vain valitsemaltaan lähtöpysäkiltä Etelä-Hervannasta tai Pyynikintorilta, mutta poistua voi millä tahansa reitin pysäkillä.

Matkaliput ratikkaan ostetaan niin koeliikenteen aikana kuin jatkossakin Nyssen kanavista, eli Nysse Mobiili -sovelluksen kautta tai käyttämällä Nysse-matkakorttia. Ratikassa ei myydä matkalippuja. Ratikka liikkuu vyöhykkeillä A ja B, eli matkaan tarvitaan kahden vyöhykkeen lippu. Voimassa on normaalit liput ja hinnat, myös maksuttomaan matkaan oikeutetut.

– Koronatilanteen vuoksi matkustajamäärää on tarpeen rajata, jotta voimme taata vaaditut turvavälit. Koeliikenne on tarkoitettu tavanomaiseen päivittäiseen matkustamiseen ja matkat ovat siksi yhdensuuntaisia. Toivomme, että ihmiset muistavat ilmoittautuessaan, että tarpeetonta matkustamista on edelleen syytä välttää, Tampereen seudun joukkoliikenne Nyssen joukkoliikennejohtaja Mika Periviita muistuttaa tiedotteessa.

Tampereen Ratikan liikennöintiallianssi valmistautuu lukuisin toimenpitein koronaturvallisen koeliikenteen käynnistämiseen. Matkustajamäärien rajoittamisen lisäksi raitiovaunut saavat nanopinnoitteen, joka tappaa virukset pinnoilta muutamassa minuutissa. Vaunuihin asennetaan myös käsidesiautomaatit ja matkustajia informoidaan matkan aikana kuulutuksin, ohjevideoin ja opastein. Vaunut ovat hyvin ilmastoituja, mutta ilmanvaihto tehostetaan vielä sillä, että kaikki ovet avataan joka pysäkillä. Lisäksi vaunut siivotaan joka päivä tehostetusti.

– Tätä vaihetta on odotettu suurella innolla ja jännityksellä, kun voimme ottaa ensimmäiset matkustajat kyytiin. Toivotamme kaikki lämpimästi tervetulleiksi kyytiin - vaikka aluksi näin rajoitetusti. Pidetään yhdessä huolta, että kaikkien matkakokemus on antoisa ja turvallinen. Noudatetaan siis suosituksia maskeista, hyvästä käsihygieniasta, turvaväleistä ja oikeasta tavasta yskiä ja aivastaa. Jos sinulla on pieniäkin flunssan oireita, vapauta paikkasi seuraavalle. Pääset varmasti kyytiin myöhemmin, Tampereen Raitiotie Oy:n toimitusjohtaja Pekka Sirviö muistuttaa tiedotteessa.

Ennakkoilmoittautuminen

1. Valitse, lähdetkö Ratikkamatkalle Etelä-Hervannasta vai Pyynikintorilta.

2. Valitse matkasi päivämäärä.

3. Valitse matkasi lähtöaika.

4. Anna yhteystietosi lomakkeelle.

5. Vahvista tietosi.

6. Saat ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen saapumisohjeen sekä QR-koodin, jota sinun tulee näyttää henkilökunnalle, kun saavut lähtöpysäkillesi.

7. Muista ostaa etukäteen matkalippu Nysseltä. Matkan voi maksaa matkakortilla tai mobiililipulla.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut