Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ilveksen kausi alkaa ottelulla AC Oulua vastaan – "Taktiikkaharjoitus meni niin hyvin, ettei tarvinnut kuin hienosäätää"

Jalkapallon Veikkausliiga alkaa Ilveksen osalta maanantaina Oulussa. Vastassa on sarjanousija AC Oulu.

Päävalmentaja Jarkko Wissin mukaan minkäänlaiseen vähättelyyn ei ole varaa.

– Se on joukkue, jossa on paljon liigakokemusta. Etunenässä Rafinha ja Jarkko Hurme, mutta myös esimerkiksi hyökkääjä Niklas Jokelainen, joka pelasi aiemmin myös meillä, Wiss kuvailee.

Matkaan on lähdetty jo sunnuntaina. Välietappi on Seinäjoella. Matka tehdään koronaturvallisesti linja-autolla.

Ilveksen harjoitusotteluiden kausi on sujunut vaihtelevasti, ja voittoja ei ole liikaa tullut plakkariin. Kauden lähestyessä pelitapa ja tekeminen alkaa kuitenkin jo muistuttaa sitä tasoa, mitä päävalmentaja Wiss haluaakin.

– Torstaina meillä oli taktiikkaharjoitus. Se meni niin hyvin, ettei tarvinnut keskittyä kuin hienosäätöihin, hän kuvailee.

Taktiikkaa on täytynyt viime kaudesta muuttaa. Sen takana on keskeisesti Naatan Skytän siirtyminen ulkomaille.

– Naatanin siirto tarkoittaa käytännössä sitä, että joukkueessa ei ole enää vastaavaa pelaajaa, joka pystyy henkilökohtaisella osaamisellaan rakentamaan tilanteita hyökkäysalueella. Nyt samanlaiset ratkaisut on rakennettava isommalla porukalla, Wiss kuvailee.

Nuoria pelaajia on tulossa vastuullisille paikoille myös tällä kaudella. Jotkut sellaisilla ovat jo valmiiksi: yksi jännittävässä paikassa oleva pelaaja on maalivahti Rasmus Leislahti, joka seuraa pelipaikallaan Hakaan siirtynyttä Mika Hilanderia.

– Maalivahdin paikka on tietysti siitä haastava, että tehdyt virheet näkyvät samantien tulostaululla. Muilla pelipaikoilla tilanne ei ole välttämättä aivan sama... Rasmukseen luottoa riittää, hän on hyvä jalalla ja pystyy vaihtamaan painopistettä erittäin nopeasti. Eetu Huuhtanen siinä kirittäjänä on nuori, mutta myös ikäluokkansa lahjakkaimpia suomalaismaalivahteja, Wiss kuvailee.

Joitain kokeneita pelaajiakin joukkueeseen on vielä tulossa ainakin pari kappaletta. He eivät vielä sarja-avaukseen kuitenkaan ehdi.