Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Aurinkosirkus pyörii taas! – Takavuosien suosikin uutuus Sanaton on nautinnon asialla

Paluu: Aurinkosirkus-yhtye teki toista albumiaan pitkään ja hartaasti. Ensimmäinen maistiainen levyltä on vihdoin valmis.

Aurinkosirkuksen uran tähänastinen kohokohta osuu vuoteen 1994.

Silloin nuori tamperelaisbändi marssi Syksyn Sävel -kilpailussa lavalle ja tv-ruutuihin menestyksekkäästi.

Onnen hedelmät -kappale sijoittui yleisöäänestyksen jälkeen neljänneksi.

Aurinkosirkuksen ensimmäinen albumi Sarja kuvia ilmestyi vuonna 1995. Sen jälkeen alkoi toisen pitkäsoiton erittäin huolellinen valmistelu.

Kuuleeko lapsuus -levy julkaistaan vihdoin vuonna 2021.

Toista isoa kokonaisuutta ennakoi juuri suoratoistopalveluihin pamahtanut single Sanaton, joka on nautinnon asialla.

Me menemme aina melodiat ja harmoniat edellä.

– Joskus on parempi olla hiljaa ja nauttia tilanteesta. Ei analysoida sitä, ei miettiä, mitä siitä seuraa, eikä miettiä, miten tähän on tultu. Olla vaan ja nauttia hetkestä. Tästä lähtökohdasta aukeaa Sanaton-kappaleen maailma, biisin säveltänyt ja sanoittanut laulaja Jani Koskinen kertoo.

Sanaton on ehta 1990-lukulainen Aurinkosirkus-kappale, jonka tuore tuotanto kirkastaa bändin halua luoda kestävää, ajatonta ja kansainvälistä soundia.

Biisin on masteroinut studiouransa jo 1970-luvulla Englannissa aloittanut ja sittemmin Yhdysvaltoihin siirtynyt, Grammy-palkittu Richard Dodd, joka on tehnyt yhteistyötä muun muassa Jeff Lynnen, Tom Pettyn, Clannadin, Del Shannonin ja Dixie Chicksin kanssa.

– Me menemme aina melodiat ja harmoniat edellä. Aurinkosirkus ei ota kantaa tai sorru taiteilemaan, vaan me pyrimme maalaamaan äänimaisemataulun, Koskinen toteaa.

Vokalistin lisäksi Aurinkosirkuksen ydinkolmikossa vaikuttavat pianisti Mikko Kangasjärvi ja rumpuja ja useita muita instrumentteja soittava Jari Latomaa. Kuuleeko lapsuus -albumilla on mukana myös todellinen tamperelaisen rockelämän allstars.

Bändin lähipiirissä ovat muun muassa Samit Ala-Lahti ja Hintsanen, Pauli Hanhiniemi, Costello Hautamäki ja lukuisat muut kotimaisen musiikkikentän kokeneet ammattilaiset.

– Aurinkosirkus on tasa-arvoinen yhteisö, jossa kaikkien ideat kuunnellaan ja käsitellään meidän tavallamme.

– Tunnen yhä saman hehkun kuin 1990-luvulla, kun istuimme pianon ääreen yhdessä kirjoittamaan biisejä. Minulla on Aurinkosirkuksesta vahva olo, ettei se hajoa tai lopu koskaan, Jari Latomaa fiilistelee.