Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nordea: Nuorten sijoittaminen lisääntyy ja vastuullisuus vetää – "Varautua halutaan nyt sekä pahan että hyvän päivän varalle"

Pankkikonserni Nordea julkisti vuoden 2021 ensimmäisen neljänneksen tuloksen.

Pankin liikevoitto kasvoi tammi-maaliskuussa 1049 miljoonaan euroon. Kasvua vuodentakaiseen vertailujaksoon oli peräti 75 prosenttia. Liiketoiminnan tuotot kasvoivat jopa 21 prosenttia ja pankkitoiminnalle keskeinen korkokate nousi 9 prosenttia.

–Vuoden alku jatkoi erittäin vahvojen neljännesten sarjaa. Kasvatimme markkinaosuutta säästämisen ratkaisuissa, jatkoimme kasvua lainoituksessa ja paransimme asiakastyytyväisyyttä, Tampereen toimipaikan johtaja Tomi Tulonen kertoo tiedotteessa.

Pirkanmaata palvelevalla Tampereen toimipaikalla erityisesti sijoitustuotteiden myynnissä kasvu oli vahvaa. Säästäjäasiakkaiden määrä kasvoi alkuvuoden aikana alueella noin 4 prosenttia viime vuoden lopusta. Uusissa säästäjäasiakkaissa korostuu voimakkaasti nuorten osuus. 18–29-vuotiaiden ikäluokassa säästäjäasiakkaiden määrä kasvoi jopa 10 prosenttia koko Suomessa.

– Suomalaiset ovat löytäneet säästämisen ja sijoittamisen ja varautua halutaan nyt sekä pahan että hyvän päivän varalle. Pankkiiria ilahduttaa kuitenkin erityisesti nuorten kasvanut kiinnostus säästämiseen, Tulonen analysoi.

Sijoittaminen digitaalisissa kanavissa on kasvanut voimakkaasti. Osakesijoituksista lähes 100 prosenttia tehdään Nordeassa jo digitaalisesti ja rahastomerkinnöistäkin noin 50 prosenttia.

Erityisesti vastuulliset rahastot ovat kiinnostaneet asiakkaita – kolme neljäsosaa Nordean rahastoihin alkuvuonna tulleista uusista sijoituksista on kohdistunut rahastoihin, joissa vastuullisuus on otettu erityisesti huomioon.

Myös asuntokauppa jatkui vilkkaana. Tampereen toimipaikka myönsi asuntolainoja yli 8 prosenttia enemmän vuoden 2020 ensimmäiseen kvartaaliin verrattuna. Yhteensä lainoja myönnettiin alueella 130 miljoonaa euroa. Asuntolainaneuvottelut käytiin suurimmaksi osaksi verkkotapaamisina.

– Lainakysyntä pysyy hurjalla tasolla ja asuntounelmia toteutetaan ennätystahtia. Viime viikonloppuna pidimme asuntolainojen superviikonlopun, jonka aikana kävimme jopa 120 lainatapaamista. Vapun jälkeen Tampereella aloittaa viisi uutta rahoitusammattilaista ja harkitsemme vielä uuden rekrytoinnin avaaista. Kaiken lisäksi myös mökkikauppa käy edelleen kuumana, Tulonen luettelee.

Kysynnän taustalla on monia tekijöitä. Pääasiassa suomalaisten taloustilanne on pysynyt vakaana myös pandemian aikana ja iso osa on selvinnyt asumismenoista hyvin. Asuntovelallinen pääsee edelleen nauttimaan poikkeuksellisen alhaisesta korkotasosta ja sitä myötä edullisista lainoista.