Kansanedustaja Ikonen ei innostunut hallituksen sopupaketista – "Lisää velkaa, veronkorotuksia ja tempputyöllistämistä"

Kokoomuksen tamperelainen kansanedustaja ja puolueensa varapuheenjohtaja Anna-Kaisa Ikonen ei ole tyytyväinen hallituksen laatimaan sopupakettiin.

– Keskustan sankarillinen tulos neuvotteluissa on lisää velkaa, veronkorotuksia ja tempputyöllistämistä. Missä asiassa siis aidosti otettiin voitto Suomen kestävälle uudelleenrakentamiselle? Herää kysymys, että mistä on väännetty viikko, kun lopputulos on lisää velkaa ja työllisyystoimien siirto tulevaisuuteen?, Ikonen kysyy.

Tietojen mukaan neuvoteltuun työllisyyspakettiin ei sisälly ansiosidonnaisen muutoksia, euroistamista lukuun ottamatta tai paikallista sopimista. Menokehykset ylitetään ensi vuonna 900 miljoonalla eurolla ja seuraavana vuonna 500 miljoonalla eurolla.

Saatujen tietojen mukaan pakettiin sisältyy myös 150 miljoonan euron veronkorotukset sekä Vihreille vaikea turpeen tukipaketti.

– Vielä hetki sitten uskalsin olla toiveikas sen suhteen, että keskusta olisi viimein herännyt talouden ja työllisyyden ongelmiin sekä julkisen talouden kestämättömään tilaan, mutta sen sijaan neuvottelupaketin tuloksilla heitetään soraa talouskasvun, kestävyyden ja työllisyyden rattaisiin, Ikonen sanoo tiedotteessa.

– Kestävästä taloudesta on unohdettu huolehtia. Hallituksen fokus ei ole ollut tarpeellisissa työllisyystoimissa tai elvytyksen ja uudelleenrakennuksen rinnalla tarvittavassa talouden tasapainottamisessa. Päin vastoin. Hallituspuolueet ovat kiirehtineet koronanhoidon rinnalla vain lisää uusia normeja ja hallintoa: oppivelvollisuusiän pidentämistä ja jättimäistä soteuudistusta, hän sanoo.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut