Tampereen keskustan puistoja aletaan siivota vappupäivänä – "Jos puistoroskis on täynnä, voi roskan viedä..."

Keskustan viheralueiden sekä torien ja aukioiden kesäaikaiset viikonloppusiivoukset aloitetaan vappupäivänä.

Vappua vietetään taas koronan takia ilman perinteisiä vapputapahtumia, mutta keskustaan Koskipuistoon ja Kirjastonpuistoon lisätään vapuksi isoja roska-astioita, tiedottaa Tampereen kaupunki.

Myös keskustan puistojen suihkulähteet Keskustorilla, Näsinpuistossa, Eteläpuistossa ja Pyynikin kirkkopuistossa sekä Tammelassa Eemil Aaltosen puistossa avataan vapuksi. Narsissit saavat koristaa keskustaa vielä vapun ajan, mutta ensi viikolla alkavat orvokkien istutukset keskustan kukkaryhmiin sekä ruukkuihin. Keskustaan istutetaan noin 9 500 orvokkia.

Bajamajavessoja ei keskustaan tänä vappuna tuoda, mutta yleisökäymälät muun muassa Kirjastonpuistossa, Koskipuistossa ja Arboretumissa ovat auki.

Keskustan alueen viheralueita, torialueita ja aukioita on siivottu kesäviikonloppuisin jo pitkään. Lauantaisin ja sunnuntaisin siivotaan Koskipuistoa, Kirjastonpuistoa, Näsinpuistoa ja Pyynikin kirkkopuistoa ja Pyynikkiä uimarannan ja kesäteatterin ympäristöä, Hämeenpuistoa, Eteläpuistoa, Sorsapuistoa ja Emil Aaltosen puistoa. Siivouksen yhteydessä tyhjennetään puistojen roska-astiat ja alueelta kerätään irtoroskat pois.

Viikonloppusiivousten määräaikoja on tarkennettu ja aikaistettu. Siivoustyöt tulee olla tehtynä pääsääntöisesti kello 12 mennessä ja Koskipuistossa, Kirjastonpuistossa, Hämeenpuistossa kello 10 mennessä.

Tänä kesänä uutena alueena viikonloppusiivousten piiriin otetaan Arboretum ja ruusutarha juhannuksesta alkaen. Arboretumia puhdistetaan sunnuntaisin ja tarvittaessa myös lauantaisin. Uusi siivottava alueita vapusta alkaen on myös Santalahdenpuisto, jota siivotaan sunnuntaisin. Siivousalueita laajennettiin myös Eteläpuistossa.

Tori- ja katualueista koneellisesti puhdistetaan Laukontori, Pyynikin uimarannan ja kesäteatterin pysäköintialueet, rautatieaseman edusta, linja-autoasema, Hämeensilta, Keskustori ja Pakkahuoneenaukio.

Työpäällikkö Teemu Kylmäkoski Tampereen Infrasta muistuttaa, ettei kenelläkään ole oikeutta roskata yleisiä katu- tai puistoalueita, se on myös laissa kielletty ja muutenkin vastuun siirtämistä toisille.

– Jos puistoroskis on täynnä, voi roskan viedä seuraavaan roska-astiaan tai vaikkapa omaan jäteastiaan.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut