Näin kuuluvat Sisä-Suomen poliisin vappuvinkit: "Vietä oman lähipiirisi kanssa, pandemiaa ei ole vielä voitettu" – luvassa myös näkyvää valvontaa

Sisä-Suomen poliisi on toimittanut tiedotteen, jossa se muistuttaa tiukasti edessä olevan vapun vietosta.

– Vietä vappu oman lähipiirisi kanssa. Pandemiaa ei ole vielä voitettu, ja riskit ovat yhä olemassa. Kokoontuminen keskustoihin tai puistoihin ei vielä ole turvallista. Kun vielä jaksamme noudattaa ohjeita ja rajoituksia, niin saamme ehkä kesäksi enemmän mahdollisuuksia myös liikkumiseen ja ystävien tapaamiseen, kommentoi valvonta- ja hälytystoimintasektorin johtaja, ylikomisario Harri Nojonen Sisä-Suomen poliisilaitokselta.

Poliisi tekee näkyvää valvontaa kaikissa Sisä-Suomen alueen taajamissa. Poliisi valvoo yleistä järjestystä ja turvallisuutta sekä kokoontumisrajoitusten ja ravintolatoiminnan rajoitusten noudattamista. Jos poliisi havaitsee kiellettyjä tapahtumia tai tilaisuuksia, ne päätetään ensisijaisesti neuvoin, kehotuksin ja käskyin.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston määräämä kuuden hengen kokoontumisrajoitus on voimassa Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella huhtikuun loppuun saakka ja kymmenen hengen kokoontumisrajoitus on voimassa Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueella samoin huhtikuun loppuun asti.

Poliisi valvoo vappuna erityisesti myös alaikäisten päihteiden käyttöä.

– Vahva suositukseni kaikille vanhemmille: Keskustele nuorten ja etenkin alaikäisten kanssa vappusuunnitelmista ja seuraa heidän tekemisiään. Vanhempien vastuu on myös omalta osaltaan muistuttaa lapsia ja nuoria koronaan liittyvistä kokoontumisrajoista, muistuttaa Nojonen.

Mainos: Accountor

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut