Ennakkoilmoittautuminen Ratikan koeliikenteeseen alkaa maanantaina – koeliikenne alkaa 10. toukokuuta

Ratikan kyytiin pääsee ihan kohta. Riina Haapala
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Tampereen Ratikan liikennöinti alkaa 9. elokuuta. Aikataulujen mukaista liikennöintiä testataan matkustajien kanssa sitä ennen 10. toukokuuta alkavalla koeliikenteen vaiheella.

Kyytiin pääsee ilmoittautumalla ennakkoon. Matkustajalla tulee olla myös voimassa oleva matkalippu. Ennakkoilmoittautuminen avataan Nyssen verkkosivuilla, osoitteessa www.nysse.fi, maanantaina 3. toukokuuta kello 12.

Tampereen Ratikan koeliikenne aloitetaan 10. toukokuuta. Tampereen Ratikan koeliikenne on Ratikan käyttöönoton kannalta tärkeä vaihe, jossa viimeistellään palvelukokemus ja testataan liikennöinnin suunnitelmat. Ratikan kyytiin otetaan silloin maksavia asiakkaita, mutta Ratikka ei liikennöi vielä lopullisten aikataulujen mukaisesti eivätkä bussilinjastoon tehtävät muutokset ole vielä voimassa.

Terveysturvallisen aloituksen varmistamiseksi kyytiin pääseminen vaatii alussa ennakkoilmoittautumisen, mutta ennakkoilmoittautumista vaativaa koeliikenteen vaihetta seuraa myöhemmin kesällä vaihe, jolloin matkustajille tulee tarjolle avoimia vuoroja laajemmin liikennöintiajoin.

Koeliikennettä ajetaan 15 minuutin vuorovälein arkisin kello 12–18 välisenä aikana. Matkat ovat yhdensuuntaisia välillä Etelä-Hervanta - Pyynikintori ja Pyynikintori - Etelä-Hervanta, linjalla 3. Koeliikenteen päivittäinen matkustajakapasiteetti on noin 1440 henkilöä. Maanantaina 10.5. ajetaan kuusi lähtöä enemmän, jotta saadaan ensimmäiset lähdöt molemmista päädyistä liikkeelle yhtä aikaa.

Kyytiin pääsy edellyttää sekä ennakkoilmoittautumisen että Nysse-matkalipun ostamisen ennakkoon. Ennakkoilmoittautuminen aukeaa Nyssen verkkosivuilla, osoitteessa www.nysse.fi, maanantaina 3.5. klo 12.00. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Lomakkeella voi varata yhden matkan yhdelle henkilölle.

Perheenjäsenille tai muille matkaseuralaisille tulee täyttää oma lomake samalle ratikkavuorolle. Lisähenkilöitä pääsee ilmoittamaan omien tietojen vahvistamisen jälkeen "Ilmoita lisähenkilöitä" -linkistä. Kyytiin voi nousta vain valitsemaltaan lähtöpysäkiltä Etelä-Hervannasta tai Pyynikintorilta, mutta poistua voi millä tahansa reitin pysäkillä.

– Koronatilanteen vuoksi matkustajamäärää on tarpeen rajata, jotta voimme taata vaaditut turvavälit. Koeliikenne on tarkoitettu tavanomaiseen päivittäiseen matkustamiseen ja matkat ovat siksi yhdensuuntaisia. Toivomme, että ihmiset muistavat ilmoittautuessaan, että tarpeetonta matkustamista on edelleen syytä välttää, Tampereen seudun joukkoliikenne Nyssen joukkoliikennejohtaja Mika Periviita muistuttaa.

Matkaliput Ratikkaan ostetaan niin koeliikenteen aikana kuin jatkossakin Nyssen kanavista, eli Nysse Mobiili -sovelluksen kautta tai käyttämällä Nysse-matkakorttia. Ratikassa ei myydä matkalippuja. Ratikka liikkuu vyöhykkeillä A ja B, eli matkaan tarvitaan kahden vyöhykkeen lippu. Voimassa on normaalit liput ja hinnat, myös maksuttomaan matkaan oikeutetut.

Ennakkoilmoittautuminen toimii näin:

1. Valitse, lähdetkö Ratikkamatkalle Etelä-Hervannasta vai Pyynikintorilta.

2. Valitse matkasi päivämäärä.

3. Valitse matkasi lähtöaika.

4. Anna yhteystietosi lomakkeelle.

5. Vahvista tietosi.

6. Saat ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen saapumisohjeen sekä QR-koodin, jota sinun tulee näyttää henkilökunnalle, kun saavut lähtöpysäkillesi.

7. Muista ostaa etukäteen matkalippu Nysseltä. Matkan voi maksaa matkakortilla tai mobiililipulla.

8. Tervetuloa kyytiin!

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut