Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaupungilta avustuksia Juniversity-toimintaan sekä opiskelijoiden vapputapahtumaan

Elinvoima- ja osaamislautakunta on päättänyt myöntää Tampereen yliopistolle Juniversity-toimintaan kumppanuusavustusta 20 000 euroa vuodelle 2021. Lisäksi lautakunta myönsi tukea opiskelijoiden tämän vuoden vapputapahtumaan.

Syksyllä 2019 perustettu Juniversity on lasten ja nuorten oma yliopisto. Se kokoaa yhteen Tampereen yliopiston monialaisen tiedekasvatustarjonnan, kehittää ja toteuttaa kerhoja, leirejä, työpajoja ja kursseja sekä Lasten akatemia- ja Tiedekahvilatoimintaa.

Tavoitteena on luoda kiinnostava tiedepolku kaikille oppijoille, varhaiskasvatusikäisistä toisen asteen opiskelijoihin. Juniversity jatkaa TTY-säätiön LUMATE-keskuksen toimintaa, jota Tampereen kaupunki on aiemmin avustanut.

Tampereen yliopisto kehittää, vahvistaa ja vakiinnuttaa korkeakoulujen ja toisen asteen koulutuksen kanssa tehtävää yhteistyötä. Juniversity koordinoi ja tukee tiedekuntien ja oppilaitosten välistä toimintaa ja järjestää toisen asteen opiskelijoille suunnattuja kursseja. Tulevina vuosina yhteistyötarjontaa kehitetään ja laajennetaan. Myös yritysyhteistyötä lisätään ja parannetaan muun muassa asiantuntijapankin toimintaa.

Lautakunta päätti tukea myös opiskelijoiden vapputapahtumaa. Opiskelijoiden tavoittamiseksi ja tukemiseksi Tampereen kaupunki ja Tampereen korkeakouluyhteisö ovat yhdessä Tampereen korkeakouluyhteisön opiskelijajärjestöjen sekä Yleisradion ja Tampereen raitiotie Oy:n kanssa suunnitelleet koronaturvallisia tapahtumatempauksia vapun 2021 aikana.

Suunnitelmissa on tuoda opiskelijakulttuuria esille haalarikollaaseina ja järjestää etäkeikka. Etäkeikalla on opiskelijoiden bändin lisäksi tsemppaavia vapputervehdyksiä Tampereen kaupungilta ja Tampereen korkeakouluyhteisöltä.

Ohjelma on pääosin opiskelijoiden itse ideoimaa ja toteuttamaa. Opiskelijat ovat toivoneet erityisesti elävän musiikin konserttia, joka lähetettäisiin vappupäivänä.

– Yliopistoyhteistyön ja opiskelijatoiminnan tukemisen merkitys on korostunut entisestään viime vuosina. On ilahduttavaa, että pitkittyneen koronapandemian oloissakin opiskelijayhteisö on löytänyt turvallisia tapoja erityisesti opiskelijoille tärkeään vapunviettoon, toteaa apulaispormestari Jaakko Stenhäll tiedotteessa.