Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

OP Tampereen alkuvuosi: kiinnostus sijoittamiseen huimassa kasvussa, asuntokauppa erittäin vilkasta

Tampereen Seudun Osuuspankin (OP Tampere) asiakkaiden rahasto- ja vakuutussäästöt kasvoivat vuoden ensimmäisten kolmen kuukauden aikana peräti 93 miljoonaa euroa yhteensä yli 1,7 miljardiin euroon.

Asuntorahoitus ja asuntokauppa jatkuivat erittäin vilkkaana, asuntoluottoja myönnettiin 124 miljoonaa euroa.

OP Tampereen alkuvuoden liikevoitto oli tammi-maaliskuussa 6,3 miljoonaa euroa.

Omistaja-asiakkaita on nyt 110 894. Asiakkaille maksettiin bonuksia yhteensä 2,7 miljoonaa euroa.

– Pirkanmaa on vetovoimainen alue ja perustehtävämme mukaisesti edistämme sen ja sen asukkaiden hyvinvointia tänäkin vuonna. OP Tampere ja muut Pirkanmaan alueen osuuspankit lahjoittivat helmikuussa Tampereen yliopistolle 100 000 euroa. Kesäduuni OP:n piikkiin –kampanjassa tarjoamme 50 kesätyöpaikkaa 15–17-vuotiaille nuorille Pirkanmaalla toimivien yhdistysten kautta, kertoo toimitusjohtaja Jani Vilpponen tiedotteessa.

Liikevoitto laski vuotta aiemmasta 18,1 miljoonasta eurosta 6,3 miljoonaan euroon.

Yritys- ja yhteisöluottokannan 12 kuukauden kasvu oli 4,4 prosenttia eli 50 miljoonaa euroa. Koronapandemia on vähentänyt kasvua, mutta viime vuonna tehtyjä mittavia maksuohjelmien muutoksia ei ole jouduttu enää tekemään. Uusia yritys- ja yhteisöluottoja nostettiin 31,4 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Kiinnostus sijoittamiseen on kasvanut merkittävästi. Pörssikurssien nopea nouseminen on innostanut yhä useampia sijoittamaan ja säästämään säännöllisesti.

OP Tampereen asiakkaiden rahasto- ja vakuutussäästöt ovat kasvaneet vuoden ensimmäisten kolmen kuukauden aikana peräti 93 miljoonaa euroa yhteensä yli 1,7 miljardiin euroon. Jatkuvia säästösopimuksia on tehty kolmen kuukauden aikana ennätykselliset 3 500 kappaletta.

– Jatkuvan säästämisen merkittävä lisääntyminen on erityisen hienoa. Tämä kasvattaa pitkällä aikavälillä suomalaisten kotitalouksien varallisuutta, toteaa varallisuudenhoidon liiketoimintajohtaja Jani Eenola tiedotteessa.

Uusia asuntoluottoja nostettiin 8,9 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin. Asuntoluottokanta kasvoi vuodessa 49 miljoonaa euroa eli 2,0 prosenttia. Asuntokauppaa on tehty Tampereella ja ympäristökunnissa 15 prosenttia enemmän kuin vastaavana ajankohtana 2020. Uudiskohteiden kauppoja tehtiin hiukan vähemmän, mutta vanhojen asuntojen osalta jopa 20 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten.

– Odotettavissa on erinomainen vuosi asuntomarkkinoilla. Viime vuonna korona hyydytti asuntokauppaa keväällä, mutta tänä vuonna kauppa käy kohti kesää kuumana, kertoo OP Koti Pirkanmaan toimitusjohtaja Timo Voutilainen tiedotteessa.