Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Syyte: Ylen Perjantai-ohjelman tuottajalle vaaditaan sakkoja syrjinnästä – sähköpyörätuolia käyttävä ei ole pystynyt osallistumaan kuvauksiin

Aluesyyttäjä Jari Kukko vaatii Yleisradion Perjantai-ohjelman tuottajalle sakkorangaistusta syrjinnästä. Tapahtumat ajoittuvat vuoteen 2018, jolloin sähköpyörätuolia käyttävä henkilö ei ole pystynyt osallistumaan ohjelman kuvauksiin. Yleisradion mukaan kuvaukset ovat olleet yleisölle avoimia ja yleisö on pystynyt osallistumaan kuvauksiin julkisesti ja avoimesti.

Tapahtumat liittyvät aikaan, jolloin ohjelmaa kuvattiin TTT-Klubilla. Tilassa on ollut sen verran pieni hissi, ettei sähköpyörätuoli ole siihen mahtunut eikä muunlainen kulku kuvauspaikalle ole ollut sähköpyörätuolissa liikkuvalle henkilölle mahdollinen.

Perjantai-ohjelmaa kuvattiin 20 kertaa TTT-Klubin tiloissa. Kirjallisena todisteena asiassa on yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolautakunnan jaoston istunnon pöytäkirja huhtikuulta 2019, jossa on lueteltu perusteita joiden mukaan Yleisradion on katsottu välillisesti syrjineen asianomistajaa asiassa. Asiassa on myös todisteena yhdenvertaisuusvaltuutetun lausunto.