Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Pirkkalan Citymarketin kauppias osti porilaispanimon – kaupan sisälle nousee oma panimo

K-Citymarket Pirkkala on ostanut porilaisen Moose on the Loose -pienpanimon. Kaupan myötä koko Moose on the Loose siirtyy Pirkkalan kauppias Petri Putilan omistukseen. Myös Moosen pääpanija Kalle Hirvikoski aloittaa Putilan palkkalistoilla. Moose on the Loosen nimi ja brändi jäävät kuitenkin historiaan, sillä Putila, Hirvikoski sekä olutasiantuntija Teemu Lahtinen ovat perustaneet uuden pienpanimon, Panimo Himon.

Himon reilu 100-neliöinen, kahteen kerrokseen nouseva panimotila rakennetaan Citymarketin juomaosaston yhteyteen kesän ja syksyn aikana. Ensimmäisten oluiden olisi tarkoitus olla valmiita juotavaksi loka-marraskuussa.

Vaikka Panimo Himo sijaitsee marketin sisällä, kyseessä ei ole Keskon omistama panimo. Himossa aiotaan valmistaa myös niin sanottua kauppavahvuuden ylittäviä oluita.

– Emme halua jumiutua 5,5 prosentin rajaan, vaan tarkoituksenamme on myydä panimon omasta myymälästä olutta ulos aina 12 prosenttiin asti, Putila kertoo tiedotteessa.

Tölkin lisäksi Himon oluita myydään kegeissä sekä niin sanottuna tuoreoluena, eli growlereissa. Oluiden isoin myyntikanava on Pirkkalan Citymarket, mutta oluita tulee myös muihin kauppoihin.