Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampereen Ratikka sai kuulutusäänen – "En ole syntyperäinen tamperelainen", hän kertoo

Tampereen Ratikan kuulutusääni on valittu. Yleisö pääsi valitsemaan Tampereen Ratikan kuulutusäänen äänestämällä suosikkiaan kolmesta ehdokkaasta. Äänestys oli auki runsaan viikon ajan Tampereen Ratikan verkkosivuilla ja se keräsi lähes 30 000 ääntä.

Tampereen Ratikan automaattikuulutusten äänen valinta toteutettiin yleisöäänestyksellä. Yleisö sai äänestää suosikkiaan kolmesta ennalta valitusta vaihtoehdosta.

Valinnassa kiinnitettiin huomiota äänen kuuluvuuteen, erottuvuuteen ja selkeyteen. Ehdokkaat olivat naisääniä ja heistä voiton vei Mia, joka sai 12960 ääntä, eli 43 prosenttia annetuista äänistä. Toiseksi eniten ääniä sai Marjo, jolle kertyi 11137 ääntä, eli 37 prosenttia äänimäärästä, ja kolmanneksi tuli Kirsi 5795 äänellä. Äänestyksessä annettiin yhteensä 29892 ääntä.

Voittajan ääninäytteen voit kuunnella tästä linkistä.

– Lähden kuulutustyöhön innokkaana, mutta myös kokemuksen tuomalla luottavaisella mielellä. Voitto tuntuu mukavalta, ja on melkoinen kunnia päästä tekemään Tampereen Ratikan kuulutuksia.

– En ole syntyperäinen tamperelainen, mutta olen asunut täällä ison osan elämääni. Synnyin Kotkassa, kävin koulua Liedossa ja muutin Tampereelle opiskelemaan vuonna 1991. Äänityöt aloitin sattuman kautta 1990-luvulla, ja viimeiset 15 vuotta olen tehnyt niitä säännöllisesti muiden töiden ohella. Olen suhtautunut Tampereen Ratikkaan alusta asti suopeasti ja seurannut prosessia tiiviisti. Autottomana joukkoliikenteen suurkuluttajana arvostan sujuvia yhteyksiä ja Ratikka tuo kyllä siihen vielä oman, jopa hohdokkaan twistinsä. En malta odottaa, että pääsen kyytiin!, Tampereen Ratikan kuulutusääneksi valittu Mia iloitsee.

Tampereen Ratikassa tarjotaan matkustajille informaatiota automaattikuulutusten lisäksi vaunujen matkustamonäytöillä, pysäkeillä sekä Nyssen kanavien kautta. Ratikan automaattiset pysäkkikuulutukset noudattavat vaunun matkustamonäytöillä tekstinä näkyvää reittitietoa sekä seuraavan pysäkin informaatiota. Pysäkkikuulutuksissa kerrotaan pysäkin nimi ja linjan päätepysäkki.

– Kuulutuksilla luodaan esteettömyyttä näkövammaisille. Kuulutuksissa informaatiota tulee tarjota mahdollisimman ytimekkäässä muodossa, jotta niillä ei ärsytä ketään. Matkustajat pääsevät testaamaan kuulutusten äänenvoimakkuutta ja toimivuutta koeliikenteen aikana. Äänen lisäksi kuulutusten oikea-aikainen toteutus on tärkeää.

– Kuulutusten ajoittamista on testattu osana alkuvuonna järjestettyjä matkustajatestejä. Otamme vielä mielellämme palautetta kuulutusten toimivuudesta vastaan, jotta Ratikan palvelukokemus saadaan hiottua huippuunsa myös kuulutusten osalta, Nyssen asiakkuuspäällikkö Riikka Salkonen selventää.