Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sara Hildénin taidemuseon uudisrakennus tulee Finlaysonille – arkkitehtuurikilpailun tulos julkistetaan toukokuussa

Sara Hildénin taidemuseon uudisrakennuksen suunnittelua Finlaysonin alueelle koskevan yleisen kansainvälisen arkkitehtuurikilpailun tulos julkistetaan 20. toukokuuta kello 10 alkavassa tilaisuudessa, jota voi seurata verkossa kilpailun sivuille tulevasta linkistä.

Ehdotuksia lähetettiin poikkeuksellisen suuri määrä, mikä kertoo kilpailun kiinnostavuudesta ja merkityksestä. Kilpailuun hyväksyttiin kaikkiaan 472 ehdotusta. Ehdotuksiin voi edelleen tutustua kilpailun verkkosivulla. Kilpailu käytiin kokonaisuudessaan digitaalisena. Myös arvioinnissa on käytetty etätyöskentelyvälineitä.

Taidemuseorakennus Tampereen kaupungin historialliseen keskustaan on ollut kansainvälisesti kiinnostava ja haastava suunnittelutehtävä. Sara Hildénin taidemuseo on kansainvälisen tason taidekokoelmallaan merkittävä veto- ja pitovoimatekijä Tampereella.

Taidemuseolle aiottu alue rajautuu Kuninkaankatuun, Wilhelm von Nottbeckin puistoon, Polttimonkatuun sekä nykyiseen Pääkonttori-rakennukseen Finlaysonin alueella. Asemakaavan muutos on aloitettu, ja työ jatkuu kilpailun tulosten pohjalta.

Kilpailuohjelmaan oli koottu pohjatietoja ja selvitysaineistoa Sara Hildénin taidemuseon toiminnasta, tilatarpeista ja kokoelmista, Finlaysonin alueen kulttuuriympäristöstä, Wilhelm von Nottbeckin puistosta, alueen liikenneverkosta, Tampereen kaupungin käyttämästä viherkertoimesta sekä rakentamisolosuhteista.

Kilpailun järjestävät työeläkevakuutusyhtiö Varma, joka omistaa Finlaysonin alueen kiinteistöt, sekä Sara Hildénin Säätiö ja Tampereen kaupunki yhteistyössä Suomen Arkkitehtiliiton kanssa.