MTV: Kaupin puukottaja oli suunnitellut veriteon etukäteen – "Olen halunnut vahingoittaa jotain ihmistä, mutta en tappaa"

Tampereen Kaupin ulkoilualueella viime syyskuussa tapahtuneesta puukotuksesta syytetty kaksikko on suunnitellut tekoaan seikkaperäisesti etukäteen.

Tämä käy ilmi tapauksen esitutkintamateriaalista, josta uutisoi MTV verkkosivuillaan. Esitutkinnan mukaan vanhempi syytetty oli edeltävänä päivänä puhunut nuoremmalle ajatuksistaan tappaa joku, ja kaksikko oli sopinut että nuorempi hankkii teräaseen tekoa varten.

Vanhempi syytetty oli etsinyt internetistä tietoja suomalaisista vankiloista, suomalaisista henkirikoksista sekä suomalaisesta vankilaruuasta.

Poliisille vanhempi syytetty kertoi, että tekopäivän aamuna voimakas halu tappaa oli muuttunut. Kaksikko oli kuitenkin suunnannut Kaupin ulkoilualueelle keskellä päivää. Molemmat ovat kertoneet, että heillä oli kyseisenä päivänä hyvin aggressiivinen olo.

– Mut sitten kun se tuli se mies (uhri), niin sit se niinkun taas tuli. Nyt mä en ymmärrä miks se on murhayritys, jos mulla on kuitenkin menny pois se ajatus. Et mä en oo koko aikaa ollu tekemässä sit, vanhempi syytetyistä sanoi esitutkinnassa.

Nuoremmalla syytetyllä aggressio ei hänen omien sanojensa mukaan yltänyt tappamisajatusten tasolle.

– Siksi minä en puukottanut. Olen halunnut vahingoittaa jotain ihmistä, mutta en tappaa, nuorempi sanoi kuulusteluissa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut