Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koskitalon legendaarinen ravintola sai uuden nimen – entisen Jack the Roosterin terassi on aukeamassa jo vappuna

Ravintola: Virallisia avajaisia on tarkoitus viettää kesäkuussa.

Vanhassa Jack the Roosterin kiinteistössä on käynyt viime aikoina kova kuhina. Erityisen kovaksi tahti on yltynyt vappuviikolla.

Tavoitteena ja ajatuksena on, että uuden ravintolan terassille pääsisi jo vappuna, vaikka varsinainen ravintola tuskin aukeaa ennen kesäkuuta. Se tietää pitkiä päiviä eivätkä remonttipuuhassa aina vuorokauden tunnit riitäkään.

– Sellainen terassitiiseri, vähän asiakkaat pääsisivät tutustumaan että mitä tuleman pitää. Niin nopeasti paikka on kuitenkin tarkoitus avata kuin on mahdollista, se on selvä, visioi tilan ostaneen SKA-Ravintoloiden Kimmo Sirviö.

Entä mikä nimeksi?

– Nimi on Dam. Se sopii monella tapaa hyvin, sijaitseehan suoraan vieressä Frenckelin vanha pato.

Kaijakkaa hallinnoivasta yhtiöstä tuttu Sirviö ei halua määritellä Damin konseptia turhan tiukasti. Se on jo tiedossa, että toukokuun toisella viikolla paikasta olisi tarkoitus saada muun muassa maailmalla kovassa lyönnissä nyt olevia smash burgereita.

– Jenkkiteemaisuus tulee olemaan sillä osastolla varmasti läsnä, Sirviö kertoo.

Ruoka vilahtelee puheissa useampaan otteeseen.

– Kesäpäiville tulemme lanseeraamaan terassille vierailevien kokkien ja muiden tuttujen naamojen vetämiä teemailtoja, joissa yhdistyy ruoka sekä musiikki.

Musiikkipuoli ei ole uudessa tamperelaisessa ravintolatulokkaassa edeltäjänsä hyödyntämää rockia tai Kaijakan karaokea. Painotteisuus on illoissa, mutta mitään yökerhomeininkiä Tammerkosken partaalle ei ole tulossa.

– Musiikki tulee olemaan vahvasti DJ-vetoista, mutta vanhasta poiketen livemenoa tuodaan tällä kertaa enemmän myös terassille. Myös sisätiloihin esiintymislava on tulossa, joskin siihen osastoon ja tarjotaan keskitytään sitten enemmän syksyllä ja talvella, Sirviö kuvailee suunnitelmia.

Edeltäjänsä kesäinen vahvuus oli Tampereen suurin screeni keskeisellä paikalla. Siitä vetonaulasta pidetään kiinni edelleen. Palloilun suurtapahtumia on luvassa yllin kyllin katsottavaksi.

– Se oli nyt harmi juttu, että naisten jääkiekon MM-kisat peruttiin. Mutta turnauksia tulee: täällä pystyy tänäkin keväänä katsomaan miesten MM-kisat sekä luonnollisesti myös kesäkuussa järjestettävät futiksen EM-kisat, Sirviö lupaa.

Terassille on tiedossa juomisen, syömisen sekä ruudulta näytettävän urheilun lisäksi myös pelattavaa, kuten pöytälätkää sekä futista.