Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sepänkadun liikenne katkaistaan – sillan purkaminen alkaa ensi viikolla

Tampereen Sepänkadun sillan kautta kulkeva liikenne katkaistaan maanantaina 3. toukokuuta. Raitiotieallianssi aloittaa maanantaina Sepänkadun sillan purkamisen ja sen jälkeen uuden ylikulkusillan rakentamisen. Liikenne on katkaistuna noin 15 kuukautta ja Sepänkadun ja Paasikivenkadun välinen kiertoliittymä poistuu käytöstä.

– Myös Pirkankadun ja Satakunnankadun välinen osuus Sepänkadusta suljetaan liikenteeltä, eli Sepänkatu suljetaan molemmin puolin Satakunnankadun liittymää. Lisäksi jalankulkuun ja pyöräilyyn tulee muutoksia, Santalahden lohkopäällikkö Olli Tuomisto Raitiotieallianssista kertoo tiedotteessa.

Kulku ja huoltoajot Sepänkadun kiinteistöihin varmistetaan kaikissa työvaiheissa. Sepänkadun uusi silta valmistuu kesällä 2022, jolloin palautetaan myös sillan kautta kulkeva liikenne takaisin reitilleen.

Siltatöiden aikana länteen suuntaaville autoilijoille opastetaan Rantatunnelin lisäksi kiertoreitti Hämeenpuiston ja Paasikivenkadun kautta. Lempäälän suunnasta länteen pyrkiville vaihtoehtoisia reittejä ovat myös Ratapihankatu tai Kalevan puistotie, joilta on pääsy Rantatunneliin. Mariankadulta autoliikenne lännen suuntaan ohjataan Kortelahdenkadun kautta Paasikivenkadulle.

– Henkilöautoilua pyritään suuntaamaan näille reiteille, jotta Pispalan valtatien joukkoliikenne pysyisi sujuvana ja katu turvallisena myös poikkeusjärjestelyjen aikana, suunnittelupäällikkö Ari Vandell Tampereen kaupungilta toteaa tiedotteessa.

Raitiotie- ja siltatöiden aikana Satakunnankatua ja Pirkankatu pääsee kulkemaan, mutta Sepänkadun liittymäalueilla on raitiotietöiden aikana vaihtuvia liikennejärjestelyjä.

Idän suuntaan autoileville suositellaan Rantatunnelin käyttöä. Rantatunnelin vuosihuoltojen aikaisiin sulkuihin sekä mahdollisiin poikkeustilanteisiin varaudutaan varareiteillä, jotka opastetaan katuverkolle sekä idän että lännen suuntaan. Ajoreitti Paasikivenkadulta Ranta-Tampellan suuntaan on tarkoitettu Rantatunnelin poikkeustilanteisiin korkeiden kuljetusten varareitiksi.

Sepänkadun liikenteen sulkemisesta ja kiertoreiteistä muistutetaan opasteilla sekä kaupungin katualueella että sisääntuloteillä. Hatanpään valtatiellä jatkuvat raitiotietyöt ja niihin liittyvät liikennejärjestelyt.

– Ruuhka-aikoina kannattaa välttää Satakunnankatua, Pirkankatua, Pispalan valtatietä, Aleksanterinkatua ja Rautatienkadun eteläosaa. Myös Hämeenpuistossa liikenne voi hidastua ruuhka-aikoina, Vandell muistuttaa.

Sepänkadun sulkeminen tuo myös jalankulkuun ja pyöräilijöille uusia liikennejärjestelyjä, jotka opastetaan alueella. Jalankulku Sepänkadulla ohjataan työmaa-alueiden ohi, ja kiinteistöille kulku turvataan eri työvaiheissa. Kadun ylityspaikkoja on töiden aikana säännöllisin välein ja suojatiet varustetaan huomiovilkulla tai liikennevaloilla. Sepänkadun ja Satakunnankadun liittymässä sijaitsevaa valo-ohjattua suojatietä siirretään noin 20 metriä Satakunnankatua itään päin, jossa suojatie sijaitsee raitiotietöiden aikana.

Heti toukokuun alussa tehdään myös Sepänkadun lähellä rautatiealueella yötöitä viikonloppuisin (8.-9.5 ja 15.-16.5) Tällöin puretaan rautatien opastinportaalia ja opastinsiltaa. Näistä työvaiheista aiheutuu melua ja työkoneiden siirtojen vuoksi myös muutoksia työalueen läheisyydessä sijaitsevien taloyhtiöiden pysäköintialueisiin Peurankallionkadun pohjoispäässä ja Näsijärvenkadulla. Näsijärvenkadun ja Kankurinkadun välinen kulku- ja ajoyhteys on suljettu 8.-9. toukokuuta välisenä yönä. Samoin Peurankallion ja Savilinnankadun liittymäaluetta joudutaan sulkemaan yöaikaan 15.-16. toukokuuta. Myös kävelyväylillä on näillä alueilla kyseisinä aikoina rajoituksia.

Sepänkadun nykyinen silta korvataan uudella, entistä leveämmällä sillalla, joka mitoitetaan sekaliikenteelle. Sepänkadun silta levenee enimmillään yli 40-metriseksi, kun sillan nykyinen leveys on reilut 15 metriä. Siltatyöt kestävät tämän vuoden toukokuulta loppukesään 2022 asti.