Mikko Alatalo sai Suomi-palkinnon – "On hienoa tulla osaksi tätä joukkoa"

Mikko Alatalon vappuviikkoon mahtuu useampia hienoja hetkiä. Sylissä perheen lemmikkikoira Ringo. Pekka Ruissalo
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Kansantaiteilija Mikko Alatalo on palkittu tiistaina Suomi-palkinnolla kuuden muun suomalaisen kulttuuritekijän joukossa. Viime vuosina palkinto on löytänyt Tampereelle esimerkiksi vuonna 2017, jolloin Pikku Kakkonen sai tunnustuksen.

Tunnustuksen taloudellinen arvo on noin 17 000 euroa.

– Tampereen-seudun soittajista tunnustuksen ovat aiemmin saaneet Eput ja Popeda, joten on hienoa tulla osaksi tätä joukkoa. Perusteina on mainittu pitkä ura, vaikuttaminen manserockin perustamiseen sekä kansanedustajana tehty työ tekijänoikeuksien puolesta, Alatalo kertoo.

Vappuaattona Yleisradio lähettää TV2:ssa kahden tunnin mittaisen suoran lähetyksen, joka on omistettu täysimittaisesti syntymäpäiviään viettävälle Alatalolle. Se alkaa kello 20, ja sen sisältö on Alatalollekin vielä hieman yllätys.

– Tuttuja nimiä siellä on mukana. Maarit Hurmerinta on mukana Skypen välityksellä, Anna Hanski on mukana ja samaten Joel Hallikainen. Vanhaa arkistomateriaalia on ilmeisesti hyödynnetty, ja itse olen toimittanut sinne myös jokusia videoita. Katsotaan, mitä tuleman pitää, Alatalo sanoo.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut