Kaupunginhallitus siunasi Keskustorin kesäkeitaan – Aleksis Kiven kadun pysäköinnistä päästiin kompromissiin

Konseptikuva Keskustorin kesäkeitaasta. Havainnekuva: WSP Finland Oy / Tampereen kaupunki
Petteri Mäkinen

Petteri Mäkinen

Keskustorista rakennetaan kesäkeidasta ja Aleksis Kiven kadulla toteutetaan hidaskatukokeilu.

Asian linjasi Tampereen kaupunginhallitus kokouksessaan maanantaina. Kokeilut toteutetaan jo tulevana kesänä.

Keskustorin alueelle on suunniteltu Tampereen Teatterin ja Raatihuoneen väliin sijoittuva kesäkeidas, joka tarjoaa uudenlaisen oleskelualueen kaupungin keskustassa. Ajatuksena on tarjota tilaa paikallisten ravintoloiden myyntipisteille sekä erilaisia vapaa-ajan aktiviteetteja.

Kesäkeitaan konseptia laajennetaan Keskustorin ulkopuolelle Aleksis Kiven kadulle saakka. Kesän kokeilussa Aleksis Kiven katu somistetaan kesäkeitaan mukaisesti ja tilaa annetaan kivijalkayritysten käyttöön. Näin yritykset voisivat levittää toimintaansa myös kadulle, liiketilojensa ulkopuolelle.

Kaupunginhallitus keskusteli suunnitelmista kahdessa perättäisessa kokouksessa. Keskustelussa painottuivat hidaskatukokeilun vaikutukset alueen yrityksiin ja liikenteeseen.

Kaupunginhallitus edellyttää, että Aleksis Kiven kadun osalta jatkosuunnitelmat tehdään yhteistyössä alueen yrittäjien kanssa riittävä kadunvarsipysäköinti huomioiden.

Myös Kokoomus ilmoitti maanantai-iltana olevansa tyytyväinen suunnitelman muutokseen, jolla osana Aleksis Kiven Kadun alueen kesäkokeilua turvataan kadunvarren pysäköintimahdollisuuksia.

– Porvariryhmä tahtoo, että kehitettäessä Aleksis Kiven katua huomioidaan myös paikallisten yritysten näkemykset. On elinvoiman edistämisen kannalta tärkeää, että kadun toimijat ovat avainasemassa kadun suunnittelussa, porvarillisen valtuustoryhmän puheenjohtaja Ilkka Sasi toteaa tiedotteessa.

Osana Aleksis Kiven kadun kokeilun jatkosuunnittelua turvataan myös huoltoajo ja autolla läpikulku Hallituskadun eteläpuolella.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut